homojen sözlük

okuryazar
Her sözlüğün bir amacı olmalı.
Ya farklı çevrelerden insanları aynı konu etrafında bir araya getirirsiniz ya da aynı çevrelerden insanları farklı konularda konuşmak için.
Biz ilkiyiz. Onlar ikincisi.
Bu iki durum bozulursa ekşi sözlüğe dönersiniz.

ella

siera
Sene de 2 defadan fazla kullanılmaması gereken, hormonları fena şekilde bozan ve adeti 45 güne yakın geciktirebilen ilaçtır. Eğer durum gerçekten acilse kullanılmalı ve bütün önemlerde önceden alınmalıdır.

burhan altıntop

deniz ayısı
Diziye ilk girdiğinde daha derli toplu daha izlenebilir bir karakterdi. Sonlara doğru tüm diziye iğrenç ve yabış yabış bir karikatürleştirme peydah oldu. Kapıcıyla birlikte diziden tiksindirmeye yetti.
Aynı avamlık gülse birsel'in diğer dizisi yalan dünya'da da devam etti. Güzel olabilecek senaryolar abartılı oyunculuklarla heba edildi.

orhan veli

sextacy
36 yaşında, istanbul'da belediyenin açtığı çukura düşerek ölen büyük şair. beni bu güzel havalar mahvetti, bakakalırım giden geminin ardından, öyle bir havada gel ki, vazgeçmek mümkün olmasın gibi mısralar hep o'nundur. kafiye sevmezdi. abidin dino'nun tasarladığı mezar taşında kafiyeye yakalandı.

orhan veli
1914-1950

Ağlasam sesimi duyar mısınız,
Mısralarımda;
Dokunabilir misiniz,
Gözyaşlarıma, ellerinizle?
Bilmezdim şarkıların bu kadar güzel,
kelimelerinse kifayetsiz olduğunu
Bu derde düşmeden önce.
Bir yer var, biliyorum;
Her şeyi söylemek mümkün;
Epeyce yaklaşmışım, duyuyorum;
Anlatamıyorum.

erkek düşmanlığı

okuryazar
Sanıldığının aksine feminist olmayan kadınlarda bulunur. Çoğunlukla Birine düşman olmanın arkasında derin bir hayal kırıklığı yatar.
Feminist kadınlar erkekten bir şey beklenmeyeceğini bilir, dolayısıyla tedbirini alır. hayal kırıklığına uğramaz.
Oysa feminist olmayan kadınlar için erkekler dayanak, beyaz atlı prens, evin direği ve bilumum maskülen kurtarıcı modlarında varlıklar olduğu için onlara sonsuz güven beslenir. Halbuki erkekler günahıyla sevabıyla sadece insandır. Yaptıkları her hatada uğradıkları hayalkırıklığı kat be kat artan kadınlar,bir süre sonra bu hayalkırıklığını öfkeye sonrasında ise nefrete dönüştürürler. Sık sık kullandıkları deyimlerden mesela " boyu devrilesice", erkeklerin evin direği işlevine atıfta bulunmaktadır.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol