kadın olmanın avantajları

peki karicigim
devletinizin bedeninizi sizden izinsiz bir yıl boyunca kullanmaması, doğal olarak kariyer basamaklarını tırmanmaya erkeklerden önce başlamanız, öğrenci değilseniz 18'inizi geçince gss ödemek zorunda olmamanız, işsizseniz 25 yaşınızı geçseniz dahi babanız ya da kocanız sağ olduğu müddetçe sağlık hizmetlerinden ücretsiz yararlanabilmeniz, 5 yıl erken emekli olmanız,10 yıl daha uzun yaşamanızın beklenmesi, kezoya ev dizmemeniz ve ücretsiz amguard hizmetleri gibi daha bir çırpıda akla gelen pek çok şeydir.
pia123
etek giyebilme özgürlüğü. sıcak havalarda çok işe yarar.

(pudra veya boxer gıymeyı unutup pişik olmayın ama)
Sigmund Freud
gerek sosyal medyada gerekse sosyal hayatta abartılı ilgi görmek
kendinden 3-4 puan daha iyi erkeklerle beraber olabilmek
her zaman haklı olmak,hukukun kadının beyanını esas alması
çoğu zaman hesabı başkalarının ısmarlaması
çoğu zaman ücretsiz seyahat, ücretsiz tatil
mekanlara alınmama riski olmaması, her mekana girebilmeleri ve en güzel masaları alabilmeleri
iş hayatında daha az çalışsalar da, sürekli izin alsalar da, göze batmamaları
mermaid
Görünüş ve zeka olarak ; erilnazi erkek maymunun evrim geçirmiş hali ; kadın ise erilnazi erkeğin evrim geçirmiş hâlidir.

Özeti ; kadin erkeğin bir üst modelidir. Tâbi avantajlıyız biz evrimi tamamlamışız; darısı beni linç edecek erilnazilerin başına.

Not : bununla birlikte her genelleme yanlıştır. İroni içerir.

Irkçı olmayan erkekler zaten evrimini tamamlamıştır.
7
mermaid mermaid
Bu entry erkeklerin geneline hitap etmiyordur
mermaid mermaid
Erilnaziler üstune alinabilir
ilhampipisi ilhampipisi
Ben alındım çünkü çok yanlış bir bakıs acışı
mermaid mermaid
İlahimi kimse kimseden üstün degildir. Herkes eşittir elbette yukardaki girilerde giydirmişler kıssas a kıssas
mermaid mermaid
Kadin olmanın avantajları diye giydirme yapmişlar bende ironi yaptım
ilhampipisi ilhampipisi
olmaz oyle bir kıstas sırf feminazilerin bu söylemleri yüzünden mülayim adamlar farklı bakış açıları geliştiriyor.
mermaid mermaid
Ben bu şekilde başlik acip bu entryi girmedim oyle yapsaydım algilaman doğruydu .ustteki entrylerden öturü ironili bir cevap hos her genelleme yanliştir altda yotumda bunu zaten belirtmistim ama giride de belirteyim
ilhampipisi
Yazarın esefle kınadığı başlıktır zira yeryüzünde sadece iki cinsiyet vardır ve bunun avantajları ya da dezavantajlarını belirleyen şey kişidir. Kadınların da erkeklerin de toplum tarafından öne çıkartan temel bazı öğeler vardır o kadar. Her ne kadar günümüzde binlerce yıllık toplumsal değerlere ve bilgi birikimime karşı çıkmak eleştirel kişilikten ziyade insanı cool gösterdiği için yapılsa da öyledir yani. Bilale anlatırmış gibi söyleyecek olursam toplum kadınlarda güzelliğe erkeklerdeyse masküleniteye cinsiyetten bağımsız olarak para, güç, tanınırlık, soy, mevki, mal varlığı ve giyiniş gibi kavramlar üzerinden saygı duyuyor. Avantaj dediğimiz şey de haliyle bu kavramlara bağlanıyor.maskülenitesi düşük bir erkek ve popüler güzellik kavramına göre güzel olmayan kadınları düşünelim ve bu avantajlardan faydalanmamalarına dikkat edelim.

Ortadoğu şartlarında iyi yetiştirilmiş ya da ısrarla işlerin nasıl yürüdüğüne anlamamak için gözlerini kapamış kimseler reddetmenin günümüzde havalı olduğu cinsiyet rollerini ancak kalpleri kırıldığında ya da kalbi kırık kimseleri gözlemlediklerinde fark ediyorlar. Sonrasındaysa bu korkularını, kırgınlıklarını birilerini öcü olarak itham ederek belirtiyorlar. Evet ortadoğuya hoş geldiniz burda herkes öcü olabilir.

Bakın biliyorum insanları ikiye ayırmayı seviyorsunuz. Tamam ben ayırmayın demiyorum hobi olarak yine ayırın ama 'iyi insanlar ve kötülük yapan iyi insanlar' diye ayırın. Ne bileyim 'tüm insanlar eşittir ama bazı insanlar daha bir eşittir' diye ayırın

Ayrıca iki ırktan birini diğerinden üstün tutmakta sadece ortadoğu bataklığında feminizmi yanlış yorumlamış dikkat çekmeye çabalayan twitter feminazilerin yapacağı iştir. Esefle kınıyorum.

Edit: gözümden kaçmış olan ırk tabiri cinsiyetle değiştirildi
mermaid
anne olabilmesidir . çocuğunu istediği gibi şekillendirir , çocuğunu iyi bir insan olması en çok annelerin elindedir. Her kötü birinin arkasında kötü bir anne yatar diye genellemiyorum yanlış anlaşılmasın.
Bir insanın karekterinin şekillenmeside bir tek annenın rolü olmadığıda unutulmamalıdır.

Kadının yaratılışında hep var etmek canlı tutmak ve üremek vardır. Bu yüzden eski dönemlerde kadınların savaşa katilması istenmemistir. Kadınların genelinde öldürme ic güdüsü yoktur. Yok etmek kadınin doğasına aykırı yaratılmış.

Kadınlar genelde daha şefkatlidir bence bu da avantajdır . kadınlığın en yuksek mertebesi bence anne olmaktır. Anne olmak zaten bir kadinin en büyük avantajı.

Not: yeniden düzenlenmiş bir entrydir. 06.08.2020 tarihinde, kadın düşmanlığı yapan yazarlara, aynı dilden konuşmaya çalışmanın, faydasız olduğunun farkına vardım. Aynı filden konuşmak nefret edenin nefrerini pekişyirmekten baska hiçbir işe yaramaz . öte yandan cinsiyet ırkçılığını iyice pekiştirir. Irkçılara karşi çikacağım diye bir ırkçıda kendim olmak istemedim.
Kimse kimseden üstün değildir . evrim her iki cins içinde devam etmektedir . kimsenin kimseyi ötekileştirmediği, hic bir ayrımcılik yapılmadığı nice eğiyimli evrimlere.

Gelecege bir söz bırakiyorum; karşit görüşteki kişi ile aynı dili taklit edilerek, empati kazandırılsaydı,
Papağanlar filizof olurdu.



mermaid
anne olabilmesidir . çocuğunu istediği gibi şekillendirir , çocuğunu iyi bir insan olması en çok annelerin elindedir. Her kötü birinin arkasında kötü bir anne yatar diye genellemiyorum yanlış anlaşılmasın. Bir insanın karekterinin şekillenmeside bir tek annenın rolü olmadığıda unutulmamalıdır.Kadının yaratılışında hep var etmek canlı tutmak ve üremek vardır. Bu yüzden eski dönemlerde kadınların savaşa katilması istenmemistir. Kadınların genelinde öldürme ic güdüsü yoktur. Yok etmek kadınin doğasına aykırı yaratılmış. Kadınlar genelde daha şefkatlidir bence bu da avantajdır . kadınlığın en yuksek mertebesi bence anne olmaktır. Anne olmak zaten bir kadinin en büyük avantajı. Not: yeniden düzenlenmiş bir entrydir. 06.08.2020 tarihinde, kadın düşmanlığı yapan yazarlara, aynı dilden konuşmaya çalışmanın, faydasız olduğunun farkına vardım. Aynı filden konuşmak nefret edenin nefrerini pekişyirmekten baska hiçbir işe yaramaz . öte yandan cinsiyet ırkçılığını iyice pekiştirir. Irkçılara karşi çikacağım diye bir ırkçıda kendim olmak istemedim. Kimse kimseden üstün değildir . evrim her iki cins içinde devam etmektedir . kimsenin kimseyi ötekileştirmediği, hic bir ayrımcılik yapılmadığı nice eğiyimli evrimlere.
gudubet kari
Tarih boyunca benim hemcinslerim kadar şanslı olmadıkları kesin bilgidir. Cehaletin kol gezdiğiği bir dünyada güçlünün zayıfı ezdiği bir dünyada kadın olmak avantajlıdır diyemezsiniz.ben kendi cinsiyetime nazaran tek bir avantajını göremedim. Yanlış anlaşılmasın avantajı olmaması ezilmesi aşağılanması dışlanması anlamına gelmiyor. Aksine avantajlı olabileceği tarihe kadar herkesin cehaleti kökünden kazıyıp bilgilenmesi gerekiyor.

Adaletin eşitliğin olmadığı bir dünyada kadınların avantajından bahsetmek çok trajikomik.
Bedenen güçlü olan erkekler kadınları ezerken...
Kız çocuklarının okuyup ayaklarının üstünde durması hedeflenmezken...
Tecavüzün tacizin kadın cinayetlerinin sonu gelmezken
Kızlar hemen koca evine postalanırken...
Dünyanın birçok ülkesinde kız çocuklarına değer verilmezken ..

Kimse gözlerini yumup kadın olmak avantajlıdır demesin...

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol