kadın olmanın avantajları

ilhampipisi
Yazarın esefle kınadığı başlıktır zira yeryüzünde sadece iki cinsiyet vardır ve bunun avantajları ya da dezavantajlarını belirleyen şey kişidir. Kadınların da erkeklerin de toplum tarafından öne çıkartan temel bazı öğeler vardır o kadar. Her ne kadar günümüzde binlerce yıllık toplumsal değerlere ve bilgi birikimime karşı çıkmak eleştirel kişilikten ziyade insanı cool gösterdiği için yapılsa da öyledir yani. Bilale anlatırmış gibi söyleyecek olursam toplum kadınlarda güzelliğe erkeklerdeyse masküleniteye cinsiyetten bağımsız olarak para, güç, tanınırlık, soy, mevki, mal varlığı ve giyiniş gibi kavramlar üzerinden saygı duyuyor. Avantaj dediğimiz şey de haliyle bu kavramlara bağlanıyor.maskülenitesi düşük bir erkek ve popüler güzellik kavramına göre güzel olmayan kadınları düşünelim ve bu avantajlardan faydalanmamalarına dikkat edelim.

Ortadoğu şartlarında iyi yetiştirilmiş ya da ısrarla işlerin nasıl yürüdüğüne anlamamak için gözlerini kapamış kimseler reddetmenin günümüzde havalı olduğu cinsiyet rollerini ancak kalpleri kırıldığında ya da kalbi kırık kimseleri gözlemlediklerinde fark ediyorlar. Sonrasındaysa bu korkularını, kırgınlıklarını birilerini öcü olarak itham ederek belirtiyorlar. Evet ortadoğuya hoş geldiniz burda herkes öcü olabilir.

Bakın biliyorum insanları ikiye ayırmayı seviyorsunuz. Tamam ben ayırmayın demiyorum hobi olarak yine ayırın ama 'iyi insanlar ve kötülük yapan iyi insanlar' diye ayırın. Ne bileyim 'tüm insanlar eşittir ama bazı insanlar daha bir eşittir' diye ayırın

Ayrıca iki ırktan birini diğerinden üstün tutmakta sadece ortadoğu bataklığında feminizmi yanlış yorumlamış dikkat çekmeye çabalayan twitter feminazilerin yapacağı iştir. Esefle kınıyorum.

Edit: gözümden kaçmış olan ırk tabiri cinsiyetle değiştirildi
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol