türkiye cinsel açlığın afrikasıdır

hakiki tosun paşa benim
Hem türk kültürünün hem de islâm kültürünün topluma getirdiği normlardan mütevellit gelenekselleşen bir muhafazakâr yapı var. Bu normların eks.kliği de zarar, fazlası da.

Eks.kliğinde sokaktaki kedi köpekten farkımız kalmaz inanın ve toplumu ayakta tutan ''âile'' dediğimiz temel kurum zayıflar, sonucu da toplumun çökmesine yok açar. Örnek olarak yaşlanan Avrupa ve Rusya buna uygun. Hem Avrupa kıtası hem de Rusya âile kurumunun kutsallığını yitirdiği gibi, yaşlanan nüfusuyla hızla geriye gitmekte.

Fazlalığına değinirsek de bireysel sıkıntıları görüyoruz. Bastırılmış cinsellik dürtüsü bireylerde elbet bir yerde patlıyor ve ensest tecâvüzler, kadınların yaşam alanının kısıtlanması olarak geri dönüşe sebebiyet veriyor ve toplum huzuru hiçbir zaman bulunamıyor.

Toplumların kimliklerinden ya da inançlarından gelen bu normlar dengeli olmalı ki ne her gün bir tecâvüz haberi duyalım ne de âile kurumunun kutsiyetini yitirelim.

Türkiyenin ne batıya entegre olabilmesi ne de doğudan kopamaması sonucu bu dengeyi oturtamadığı bir gerçek. Ne zaman ki kişilerin yaşam tarzına saygı duyarız, işte o zaman türkiye biraz daha huzuru yakalar.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol