tanrı ile karşılaşınca söylenecek sözler

mermaid
Bu hayat denen sinema da bana biçtiğin rolün içine edeyim. Canlandırma mı? istediğin daha düzgün bir rol bulamadın mı?

Not: umarım karşılaşmayız tanrıya çok pis sinirliyim.
2
feromontutkunu feromontutkunu
tatmin edici cevap alındığında, ardına düşülen kalıbın, yargının boş olduğunu geçen zamanın ve hayatın heba olduğu farkedilir, o yüzden çatışmak yerine anlamaya çalışmak gerek
mermaid mermaid
Ben agnostiğim tanriya ile karşilaşıp karşilaşmiyacagimi veya tanri var mı yokmu onu bile bilmediğimi savunurum ola ko karşilaşirsak manasında yazmiştım. Olur ya belki vardır varsa karşilaşirimsam sorarım
okuryazar
Sürekli konuşuyorum zaten. Öteki türlü çok yalnız hisseder insan.
Nadiren de olsa cevap veriyor. Genelde sorumdan isyanımdan kızgınlığımdan epey sonra. Açık ve belirleyici bir cevap oluyor yalnız. Bu konudaki maharetine hayranım.
mermaid
Ey yaratıcı ! sen ilk neyi yarattın? İblis , melek gibi varlıklarımı veya cansız katı, sıvı, gaz gibi maddeleri mi?
Gaz maddeleri mi dedin ? Neden ilk kez yarattın yaratma yeteneğini sonradan mı Kazandın?
Maddeler yaratıldıktan sonra alemleri yaratmaya mı geçtin ilk alemlerden kimi yarattın iblisi mi yada benim bilmediğim bir alem mi ? Peki o yarattığın ilk varlığı neden fi tarihinde yarattın ? Evvelden beridir yaratma gücün yok mu senin . Bir yaratıcının ilk yarattığı canlı veya cansız birşey olabilir mi? Oldu madem neden ezelden beri varsın sen ezelden beri yaratma yeteneğin yok mu ? Benim akĺımı ezelden beri var sonuda olmayan bir varlığı algılamıyacak kadar neden kıt yarattın ve neden sınıyorsun ? Evrenin sırrını çözebilecek kadar beni zeki yaratmadıysan neden suçluyorsun bu sorularin hepsine cevap verebilirsen öğrendiğim bilgiler karşiliğinda ben seve seve cehennemde yanmaya razıyım. (bkz: düşünen agnostik deli )
12
lorem ipsum lorem ipsum
@mermaid'e ithafen;

muhtemelen hiçbirini. önce kendi ölçeğinde bir hiçliği ve varlığı yarattı. bizim için anlaması, algılaması zor. yaratma yeteneğini sonradan kazandığını sanmıyorum. zira yaratma yeteneğini bir gün kaybederse hiçbir şey yaratamaz gibi çapraz bir duruma neden olur, ki bu da pek makul bir açıklama olmaz. alemleri mi yarattı, maddeleri mi onu bilmiyorum. onu işin ehli bilir. neden ezelden beri var, her şeyden önce o vardı çünkü. ve muhtemelen her şeyden sonra olmaya da devam edecek. neden sınıyor? çünkü insanı zaten buraya sınansın diye gönderdi. biraz da adem'le havva'nın yüzünden. seni evrenin sırrını çözecek kadar zeki yaratmadı belki ama başka konularda yetkin yarattı. herkesi kendi çalıştığı yerden sınıyor aslında. seni suçlamıyor. bazen fazla kanırtarak deniyor seni.
mermaid mermaid
Yaratma yeteneğini sonradan kazanmadığı bariz ortada sadece misal veriyorum . Diyelim ilk ateşi yarattı ve ateşten iblisi . Iblis meleklere 6 asır hocalik yapmış bir cindir. Lanetlendikten sonra ismi şeytan. Neyse ilk alemlerden cinlerden iblisi yarattiğini farz etmek istiyorum. Iblisin varoluşunun bir başlangıcı var oluyor. Peki tanrı iblisi x tarihinde yaratmiş olsun. Ilk yarattiği iblis bu misal bak. Neden iblisi yaratmak için x tarihine kadar bekledi başlangıcı olmayan ezelden beri var olan tanrı. Ezelden beri yaratıyorsa ezelden beri varsa ezelden beri iblisi yaratmış olmasi gerekmiyor mu ? Veya yaratmasının bir başlangıcı var mı?
mermaid mermaid
Buradaki iblis ve ateş örnektir ister o nur ile melek olsun ister ilk yarattığı oksijen ile ismini bilmedigimiz bir alem olsun bu fark etmez. İlk kez yaratmıyorsa ezelden beri yarattikları vardır. Ilk kez yaratiyorsa yaratma yetenegini sonradan mı kazanmıştır
mermaid mermaid
Beni yetkin yarattığı yerden sınasın o vakit neden evrenin kendisinin varlığını çözemediğim icin kendine inanmadığım icin cehenneme atacak . Herkesi yetkin olduğu yerden sınasın o vakit .
lorem ipsum lorem ipsum
'her şeyden önce o vardı' kısmı soruna yanıt oluyor. nasıl ki insanı yaratması için uygun bir zaman geldi, öncekiler için de uygun bir zaman oldu. her şey bir neden sonuç olarak ilerleye ilerleye bugüne geldi. ama ilk sonuçtan önce ortada hiçbir şey yoktu. bu sonradan kazandığından değil, o sonuca henüz bir neden olmamasındandı.
mermaid mermaid
Bu hâla benim sorumun cevabi değil ilk yarattiği biri var mı ? Canlı veya cansız yada başka boyutda bir varlik var mı yok mu
mermaid mermaid
Var ise bu ilk kez yaratma gücünü kullanması demektir
mermaid mermaid
Başlangıcı olmayan bir varlik için ilk yarattıği şeyin başlangıcı olunca arada akıl almaz trilyon asırlardan bile çok bir zaman farkı çikar.
mermaid mermaid
Bu buyuk zaman farkında hicbirsey yaratmadan beklemesi bir ilki olması bizim islamda anlatilan allah inancına ters
lorem ipsum lorem ipsum
seni zaten yetkin olduğu yerden sınıyor ama sen farkında olmayabilirsin. insanları sınama konusunda adil (en azından genel kabul bu, ve de niye adil olmasın ki?). inanmama konusunda yapacak bir şey yok.
mermaid mermaid
Kur' an ' da yazilanlara gore imanin varsa gunahlarin bedelini cektikten sonra cennete gidersin . Ilk şart iman ve bu tanriya inanmak demek kendine inanacağimiz akilı vermemiş bence . Evrenin sırlarıni bilmeden inanamqm ben bilmeden inanamıyorum. Bilmem gerekiyor bilecek kadar zeki yaratmamış hem yine islama göre bir insan istedigi kadar vicdanlı ahlakli iyi biri olsun allaha inanmiyorsa cennete girmeyecek ömür boyu cehennem burda adalet nerede hani yetkin olduğu yerden sınıyordu
lorem ipsum lorem ipsum
tanrıya inanmak için evrenin bütün sırlarını bilmek gerekecekse, o zaman niye 3000 yılına kadar beklemedi? taştan evlerin yapıldığı çağda ortaya çıktı? o dönem ortada bilim yok bir şey yok. tanrıya inanmak için felsefi boyutunu idrak etmen yeterli. bunun için de akıl, idrak, sorgu yetisi vermiş herkese. sen böyle diyerek o aklı inkar etmiş oluyorsun. yanlış bilmiyorsam yalnızca doğuştan özürlü, kusurlu olanlar ona iman etmekten sorumlu değiller. sen de kendine akıl verilmesine karşın kendi kendini kusurlu olarak addediyorsun ve ben inanmam diyorsun. bu da günah değil mi?

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol