Sözlük yazarlarının güzellik algısı

ilhampipisi
Biraz sohpet havasında sözlük yazarlarının geçmişten günümüze değişen güzellik standartlarını irdeledikleri başlık.

Eh antik dönemde kadının kilolu olması sağlıklı ve doğurgan olduğu manasına gelip bu bir güzellik ölçütü sayılıyordu. Günümüze doğru hızlıca gelicek olursak korseler bulundu, kumsaati vücudu ölçüt olarak kabul edildi, tek kaş artık güzellik ölçütü olmamaya başladı... Eh tabi bazı şeyler de değişmedi: soluk ten rengi, büyük gözler falan. Ama 21. Yy'ın en büyük kötülüğü olan ve özellikle 'z' kuşağının küçüklüğünden beri televizyon yoluyla maruz kaldığı şişme bebek ekolü kim kardashian la girmeye başladı ve insanlar estetik operasyonlarla kim daha çok kim kardashian'a benzemeye çalışacak oynamaya başladı. Bir de bu üst tabaka da olunca alt tabaka da kendini daha 'üst göstermek' için bu oyuna katıldı. (bkz: burnunu çok zengin göstermiş)
(bkz: iran da rinoplastinin statü sembolü olması )

Hormonlarımızdan ve sistemin bize dayattığı şişme bebek ekolünden bağımsız düşünecek olabilirsek, ki bu gerçek bir özgünlük ve zeka sembolüdür, herkesin birbirinden farklı ve güzel olduğu dünya da benim bu konudaki fikrim: göz akı kadar beyaz tenli ve göz bebeği karalığında saçlara sahip, göz rengi uzay kadar karanlık, ceylan gözlü, kalem kaşlı, 1.70'li boyla pek te popilist söylem benzeri bir ölçüttür.
(bkz: felurian)
(bkz: divan edebiyatı kadın betimlemesi)
okuryazar
Zayıf olmak önemli
Ben bedenimi severim barışığım diyen aynaya baksın bir. (bkz: Ağır yaşamlar)

Eğer standart 36-44 arası bir bedene sığıyorsan kendini ifade için her manyaklık mübahtır.
2
ilhampipisi ilhampipisi
Moritanyalılar bunu beğenmedi?
okuryazar okuryazar
Oralarda şişman demek zengin demek
mermaid
Erkekler için atletik tabir edilen bir vücuda sahip olmak ama o abartılı kas yığınları var hani onuda hiç sevmem .

Kadınlar için smoll beden olsun kafi yüzü iddalı olmasada fiziğiyle kurtarır.
henry purcell
Fit bir vücut, ortalama ve üzeri bir yüz (kime göre neye göre? bana göre), manalı bakan gözler, ince bilekler, güzel bir cilt
organick
Herkes birbirine benzemeye devam ettiği için algılarımıza zincir vurulmuş haldeyiz. Belki de nokta benli olmak kişiyi güzel kılandır. Bunların dışında, rihanna kilo aldı ve ona yakıştı diye kilo almaya başlayanlar gibi geçmişte ve günümüzde de ortaya atılan taşı hep hafif sandık. Kaldırmaya zorladık. İdeallerimizi unuttuk.
mermaid
Göz olarak genelde siyah veya kahverengi gözlerden hoşlanıyorum. Yeşil , mavi ela göz pek tercihim değil.

Kadınlarda açık teni çekici buluyorum. Fiziken fit olmalı. Kalçası büyük olmasın. Göbeği olmasın beli ince olsun ve bence dik ve küçük göğüsler daha güzel. Kadınların Yüz yapısı doğal ve orantılı olmasını güzel buluyorum

Erkekler için ise sarışını esmeri zencisi bir ayrı güzel. İlk tercihim ise kumral. Favori tipim: sarıya yakın kumral saçlı fakat gözleri koyu renkli ( kahverengi siyah gibi ) açık tenli ve atletik yapılı erkek tercihim.

Ancak dünyanın en güzel erkeği kestane rengi kıvırcık uzun saçlı, beyaz tenli kara gözlü yuvarlak yüzlü dolgun dudaklı ismi bende saklı.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol