pek bir hobisi olmayan insan

banadalazm
Hobi denilen şey nedir önce onu sorgulamak gerekiyor. İnsanlara Ne hobin var diye soruldugunda İnsanların ilk aklına gelen ve klasikleşmiş cevaplar olarak bir çalgılı alet kursuna yazılmak, kitap okumak veya resim yapmak değildir hobi. Hobi demek insanın içinden gelen birşeyi yaptığı veya o yapmak istediğiyle uğraştığı zaman ortaya çıkan mutluluktur. Bu define arayan biride olabilir boş zamanlarında dozerle sokakta gezmeyi seven biride. Yeter ki yaptığı ile o an mutlu olsun. Ama bu mutluluk hicbirzaman kalıcı değildir. Çünkü insanoğlu sürekliliği olan hicbirsey ile mutlu olmamıştır.

Yeni bir hobi edinmek için binlerce şey denemen gerekir her aleti çalmak, tuval alıp resim yapmak veya insanların zevk aldığı şeyleri tek tek denemek gibi. Ama buna kimse uğraşmaz. Şanslıysan karşına çıkar zaten.

Tavsiye verecek olursam sevdiğin şeyleri seven birilerini bul. batak seviyorsan batak arkadaşı bul veya senin oynadığın oyun seven başka birilerini. Yeni hobiler ile zaman kaybetme bence

okuryazar
iki ihtimal vardır.

1. Vakti yoktur. Hayatının çoğunu kaplayan yoğun bir işte ömrünü tüketmektedir. Robot gibidir. Gizli depresyon hastasıdır. Büyük ihtimal psikolojik semptomatik rahatsızlıkları vardır. İlaçlarla tedavi olmaya çalışmaktadır. Bir gün 50 yaşında uyanacak ve saç baş yolacaktır. Aksi durumda zaten ya kanser ya kalp krizi.

2. İşi zaten en sevdiği hobisidir. Bunlara diyecek bir şey yok. Eşleri çocukları tarafından özlenmeleri dışında mutlu insanlardır.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol