önüne gelen kişinin sözlük açması

nicktirgit
rekabet ortamının kızışmasına, yazarların sadece senin sözlük mü var diyerek atar/trip yapmasına, yazarların birçok sözlükte gezip tozmasına, çıkarı nerdeyse orada kalmasına, vs. nedenlere yol açan eylemdir.
o kadar çok sözlük açıldı ki sanırım bu sözlükleri açan da (yazar: codeboss) ki hepsi birbirine benziyor..
farklı ne var diye sorsam 3-5 yazar farkı vardır.
bu sözlükleri de bizim gibi ekşi, inci, uludağ dan kovulmuş veya tutunamamış yazarlar dolduruyorlar..
toplum bölünüp bölünüp duruyor... herkes bir yerde yazsa yemin ediyorum ülkenin gündemi değişir.. nasip ise ben de bir sözlük açmayı düşünüyorum.
adını da devran koyacağım.. bu devran böyle gitmesin diye...
tutar mı tutmaz mı bilmem lakin gerekir ise kendim söyler kendim yazarım biiznillah..
Sigmund Freud
ekşi sözlük hariç açılan sözlüklere bakıyorum da, bakmam 3 dakika bile sürmüyor, çünkü konu hep aynı, farklı değiller ve çok az entry yazılıyor.. (uludağ ve inci dahil)
bizim en azından bir tema'mız var. temamıza sağdığız ve iyi kötü 2019 mayıs ayından beri sol frame yavaş da olsa akıyor..
diğer batık sözlüklere başarılar..
malina
Bir dönem önüne gelen internet kafe açıyordu. Ülkede her dönem önüne gelen müteahhitlik yapıyor. Kasap manav boyacı kalipci. Yine her dönem önüne gelen bakan oldu bu ülkede. Asker kökenli önce savunma bakanı sonra milli eğitim bakani olan insanlar gördü bu gözler. Önüne gelen yine her dönem sikindirik avcılık belgesi alıp, boy boy çeşit çeşit pompalı tüfekler alıp silahlandilar. Dil eğitim kültür ve yazınsal araçlar "duruma göre " çok daha tehlikeli olabilir ama; önüne gelenin önüne geleni yaptığı bir ülkede sözlük açmak o kadar da problem değil bence. Ne demiş şair;
El opmenin, el emeginden değerli olduğu bir ülkede elden ne gelir?
comrade
önüne gelen sözlük açıyor da önüne gelen bir apple, bir samsung yapamıyor. önüne gelen bir google, bir amazon yaratamıyor. jeff bezos istese turkiye'yi satın alır. biz hala sakız orucu bozar mı derdindeyiz. bozar kardeş bozar. hepimizi bozar.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol