kızların cinselliğe başlaması için en uygun yaş

cinsel psikolog
insan ataları on binlerce yıl boyunca cinselliğe hazır olma yaşını regl olma yaşıyla eş tutmuştur. daha 2 kuşak atalarımıza kadar kızlar 12-13 yaşlarında evlendirilmiştir. anneannem bile 16 yaşında doğurmuş annemi ve bu çok normal karşılanırmış daha 1950'lerde bile..
son 20 yıldır, insan bilincinin artmasıyla beraber, biyolojik yaş yerine mental yaş önem kazandı. böylece, sağlıklı kararlar verilebilecek yaş kabul edilebilen 18 yaş sınırı cinsellik için izin verme yaşı oldu.
benim görüşüm ise, hiç bir kural biyolojik ihtiyacı baskılyamaz. bu nedenle yaştan bağımsız, kişinin kendini hazır hissettiği yaşta cinselliğe başlaması iyi olabilir.
örneğin; 2 tane 15 yaşında erkek ve kızın birbirini sevip sevişmesinde bir olumsuzluk göremiyorum.
gokyuzusevdalisi
Ama yasalarımız görüyor... İki liseli sevgililer sevişirse ve bu İspatlanırsa yasa koyucu erkeğe 6 yıl 8 ay ceza verebiliyor.
4
bibliofil bibliofil
ben 15 yaşlarını bitirmişlerse yasal olarak soruşturulmaz diye biliyordum.
gokyuzusevdalisi gokyuzusevdalisi
Yasa koyucu kesin bir dille 18 yaşından gün alması gerektiğini belirtmiştir. Hatta 16 yaşına kadar, ve 16 ila 18 yaşının arasını da birbirinden ayrı cezalar ve suç vasfı vardır.
bibliofil bibliofil
hmm, adli tıp derslerinde farklı anlatılıyor, bu nedenle sormuştum
baroo95 baroo95
tck 105-106 yanlış hatırlamıyorsam iki bireyin rızaen ilişkisini düzenleyen yasalar. buna göre reşit olmayan 2 bireyin cinsel ilişkiye girmesi hürriyetten yoksun bırakıcı cezalara zemin hazırlamıyor. hapse girmiyorlar yani. çiftten biri reşit diğeri değilse reşit birey 2 yıl hapis cezasına çarptırılıyor, eğer reşit olmayan bireyin ailesi şikayetçi olursa. (kız erkek farketmiyor, reşit olan kişi kız ise o da hapse giriyor) bu olayda reşit olmayan bireye söz hakkı düşmüyor yasalara göre 18 yaş altı olduğu için. ailesinin dava istemiyle suç duyurusunda bulunması yeterli. ayrıca aradaki yaş farkı 5'ten fazla ise hapis cezası 2 kat artırılıyor.
okuryazar
Eskiden hemen evlendirilmeliydiler, çünkü hormonlar azıp birinden nikahsız hamile kalabilirlerdi. Şimdi için konuşmak zor çünkü kitleler arasında o kadar fark var ki. Okumuş, okumamış, İnancı, doğusu, batısı, töresi, modernitesi farklı bir sürü insan. Birine göre kanun yapsan öbürü bağırır. Bu zamanda kanun yapıcı olmak da zor. İnsanların az çok eşitlenmesi lazım.
black string
Bunu tek bir açıdan değerlendirip tek bir sonuca varamazsınız. Dünyanın neresinde , hangi kültürde yaşayan kızdan bahsediyoruz? Ayrıca fiziksel açıdan mı, biyolojik açıdan mı , psikolojik açıdan mı vs.. hepsinin farklı cevapları olabilir. Her bireyin gelişim süreci farklıdır, bunları göz ardı edip bir sonuca varmaya çalışanların sanıyorum başka amaçları var.
gece
kızların en taze olduğu yaş 23, en çekici olduğu yaş 31, sexden en haz aldığı yaş 35 miş. ortalama 23 diyelim biz başlama yaşına.
pandanal
bana göre 19'dur. günümüzde bu kadar internete ve instagrama maruz kalan kişilerde fazlasını beklemek abeste iştigal.

lakin o kadar çok kişiyle konuştum ki 19'u bulan çok az. belki bakirelik durumundan vajinal birliktelik için bekleyenler olabiliyor ama çoğu zaten bir şekilde cinsellik yaşamış oluyor. 14-15 yaş çok sık.

büyük çoğunluğu özel okullarda olanlar ki buna anadolu da dahil (misal sakarya) neredeyse hepsi çok erken yaşlarda cinselliği yaşıyorlar. istanbul, izmir, ankara ve antalya gibi yerlerde kaç sene evvel ortaokullarda bile oral yapıldığını söyleyen kız tanıdıklarım oldu. e bunu gören eden de sonrasında çok beklemiyor açıkçası...

bana göre neden 19 çünkü azda olsa mantıklı hareket edebilir. eskiden daha farklı düşünürdüm oysa.
malina
18. Yaş Gününü saat 24 den sonra çok eğlenceli kilabiliriz. Tabi daha önce bu kadar Allı gullusunu görmedi ise.
İsteyerek gördü ise bize tebrik etmek kalır.
dolores
15 falan değildir. Eskiden o yaşta evlenip, çocuk yapılırmış. Kadının toplumda üstlendiği görev çocuk yapıp, çocuklarına bakmakmış. Doğum sırasında bebek ve kadın ölümleri de fazlaymış. Bu nedenle bu durum eskiyle kıyaslanmamakı.18 yaş olgunluğa henüz erişilmemiş, çocuk saydığımız yaş şimdilerde. Bence 21 civarı ideal bir yaş olabilir. Kadınlar ilk cinsel deneyimlerde duygusallığı daha çok ön planda tutmak ister. Psikolojik tramvalar yaşayabilir sonrasında. Bu nedenle biraz daha büyümesi taraftarıyım.
cesurca yaladim leopari
e şimdi ben 16 yaşındayken 14 yaşımda sevgilim vardı ve aklımızın ermediği bok yoktu. gerçi bir şey olmadı en fazla meteorculuk oynayabildik, kendini zor da olsa her seferinde frenlemeyi bildi çünkü. işin aslı, hiçbir kural biyolojik dengeleri bozamaz.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol