fiziksel olarak zayıf olan taraf erkek olsaydı

cinsel psikolog
bu ülkede erkek cinayetinden geçilmezdi. bu ülkede cinayetin sebebi erkeklerden çok, zihniyet. güçlü olanın güçsüz olanı ezmesi.
6
lorem ipsum lorem ipsum
birden çok parametre var yalnız. her fiziksel güç cinayetle sonuçlanmak zorunda değil. işin sosyo ekonomik, kültürel boyutları da var. ayrıca erkeklerin hemcinslerine uyguladığı şiddet kadınların hemcinslerine uyguladığından daha fazla. yani erkeğin şiddete yatkın olduğu bilimsel bir ön kabul. kadınlardan birebir aynı davranışı beklemek doğru olmaz.
mermaid mermaid
@lorem ipsum yorumlarına harfiyen katılıyorum ve doğada hayvanlar aleminde bile saldırgan tarafın erkek cinsi olduğu kanıtlanmış. Sorun fiziksel kuvvetde değil yüksek testesteron hormonunun saldırganlaştırması.
bibliofil bibliofil
kas kütlesini artıran, bir anlamda "kanı deli aktıran" şey de testosteron. eğer bu bahsedilen paralel evrende kadınlar iri olacaksa belki bu irilik madalyonunun öteki yüzünde bu durum vardır. o halde freud belki çok da haksız bir şey söylememiş olur.
lorem ipsum lorem ipsum
paralel evrende sadece kadın erkek gibi 2 cinsiyetin olacağı ne malum? belki testosteron diye bir şey bile yok? :) varsayımın ucu bucağı yok, gerçeklere bakmak lazım. benim söylediğim şey araştırmaların istatistiklerin ortaya çıkardığı bir ön kabul.
bibliofil bibliofil
ben sizi yanlışlamaya çalışmadım zaten, sadece kendimce başlıktaki varsayıma bağladım. ayrıca dediğiniz gibi, varsayımların sonu yok :)
lorem ipsum lorem ipsum
tamam yanlış anlamışım, kusura bakmayın. teşekkürler :)
okuryazar
Doğada erkeğin fiziksel olarak dezavantajlı ve zayıf olduğu iki örnek arılar ve örümcekler sanırım. Zoolog arkadaşlar eksik varsa tamamlasın.
Arılarda arıbeyi kraliçe arının yanında pek esamesi okunmayan bir arıdır.
Örümcekler içinde de karadul çiftleştikten sonra afiyetle erkeği yer.
Kadının zaafı ostrejendir. Testesteronu da olmasına rağmen annelik yüzüne fiziksel olarak dezavantajlı duruma düşmüştür.
Günümüzde tüfeğin icadıyla bu dezavantajı eşitleyen örneklere rastlıyoruz.
(bkz: Pompalıyla dayakçı kocasını vuran kadın )

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol