sigmund freud

gudubet kari

Psikanaliz'in kurucusu olan Sigmund Freud 6 Mayıs 1856 ' da doğdu
Yahudi bir aileden olan Freud'un babası özgür düşünceli biriydi. Sigmund Freud sonradan kendisinin ateist olduğunu açıkladığında oğlunun kararına saygı gösterdi.

bu dönemde Yahudiler yalnızca tıp ve hukuk alanında çalışabiliyorlardı. Freud bilimle ilgilendiği için 1873 yılında Viyana Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne girdi. Aslında nöropsikoloji araştırmaları yapmak istiyordu ancak maddi imkansızlıktan , nöroloji üzerine çalıştı.

1882 'de işe girdiği, Theodor Meynert Psikiyatri Kliniğinde kokain üzerine çeşitli çalışmalar yaptı.

Paris' te Jean-Martin Charcot adlı ünlü nörologla beraber hipnoz ve histeri üzerine çalışmalar yaptı.

1886 ' da Viyana'ya dönerek bir muayenehane açtı ve evlendi. hastalarının tedavisinde hipnoz kullanıyordu ancak zamanla bunun yeterli olmadığını anlayıp muayeneyi bıraktı. 1900 'da ''Rüyaların Yorumu'' isimli kitabını yayınladı. 1905'te yayınlamaya başladığı cinsellik üzerine çalışmaları büyük yankı uyandırdı.
Freud' un mutlu bir evliliği ve 6 çocuğu vardı.
1902 'da Viyana Üniversitesi'nde profesör oldu. 1906'da Psikanalitik Topluluğu'nu kurdu. 1909'da Massachusetts'deki Clark Üniversitesi'nde ilk uluslararası konuşmasını yaptı. 1923 ' te sigara bağımlılığından dolayı kendisine çene kanseri teşhisi kondu. Çene kanseri yüzünden, 16 yıl içinde 33 ameliyat geçirdi.


Avrupa'da Nazi baskısı başlamıştı. Freud'un yazdığı yazılar diğer insanlarınkiyle birlikte toplanıp yakılıyordu. 1938 'te Almanya Avusturya'yı işgal etti. Karısıyla İngiltere'ye kaçtı ve 1939 tarihinde burada öldü



bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol