uyuşturucu maddeler üzerine incelemeler

nicktirgit
çay'ın uyuşturu madde diye lanse edilmesine karşı olduğumu belirttiğim konudur...
esrar, kokain, ekstazi, tiner, derby, alkol ve diperleri bunlar uyuşturucu kategorisinde yer alabilir ancak çay uyuşturmaz dinç tutar..
reflü yapıyor diye uyuşturu mu oluyor. uyuşturucular kana karışıp beyni etkiler. uyuşturucu alan biri ne konuştuğunu, nereye gittiğini ne yaptığını bilmez. çay içen kişiler araba kullanmasın veya makine türü aletler kullanmasın diye hiç duydunuz mu?
doktor bey bizimle kafa buluyor zaar...
lan adam çayı uyuşturucu madde diyor yaw...
desenize türkiye hep kafayı buluyor.
uyuşturu madde kullanan maldır. kesin bilgi yayalım...
anonim_kullanıcı_4 anonim_kullanıcı_4
bu sizin bilgi eksikliğinizden kaynaklanan bir yanılgıdan ibarettir... çay kahve kola vb ürünlerin etken maddesine metilliksantinler diyoruz. uyuşturucu sizin anladığınız eroin gibi kana karışmaktan ibaret değildir. eğer bahsettiğiniz gibi beyni etkilemekse onun üzerinden örnek vereyim, bu metilliksantinler (çay kahve kola vb) beynindeki uyku bölümleri olan adenozinlere bağlanır ve kişiyi daha uyanık hale getirir. bir süre sonra kişi sabahları kahve çay içmeden kendine gelemez hâlde bulur kendini. bu ödül mekanizması kişiyi performans odaklı çalıştırdığı için içilmediğinde kişi kendini mutsuz hisseder. hiç çevrenizde sabah kahvesine düşkün insan görmediniz herhalde. bu düşkünlüğü oluşturan şey bağımlılıktır, beyinde bağımlılık yaratıp kişiyi kimyasal olarak etkileyen maddelere bilimsel olarak uyuşturucu diyoruz. evet dünyada en çok tüketilen bağımlılık kafein bağımlılığı. bütün Türkiye bağımlı oluyor. ama bu bağımlılıklar eroin kokain gibi beyinde büyük yoksunluk sendromlarına sebebiyet vermiyor. ama yine de her sabah çay kahve içmeden kendimize gelemiyoruz..
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol