kadın pilotun olduğu uçağa binerken daha fazla korkma hakkı

okuryazar
Pilot değilim ama size kadın ve erkek arasındaki farkı söyleyeyim.
Bir rota var, kullanılacak bir alet var ve uyulması gereken kurallar var.
Erkek öğrendikten sonra güveni artar ve ben oldum diye bakar her şeye.
Rotayı takip eder, aleti kullanır, kurallara uyar.
Sonra bir gece yarısı yorgundur, sadece gündüz kullanması gereken daha hızlı ve kısa rota vardır. Kendine olan güveni ağır basar kullanır. Bingo herşey yolunda gider. Eve yarım saat erken gelir. Duşunu alır uyur.
belki 50 kez kullanır o rotayı, şansı da yaver gider ve bir şey olmaz. Ama 51. De uçağı düşürür.

Kadına gelelim. Aynı rota, alet ve kurallar.
Kadın öğrendikçe ne kadar az bildiğini fark eder. Erkeklere özgü o güven bir türlü gelmez. O yüzden daha çok araştırır, verilenden daha fazla sorar.
Kuralların neden konulduğunu fark eder. Dışına biraz olsun çıkmayı reddeder. O gece çok yorgundur. Gündüz kullandığı rotayı kullanıp bir yarım saat erken yatakta olmak inanılmaz çekici gelmektedir. Ama korkusu galip gelir. Eşşek gibi gece rotasını takip eder. Sağsalim Eve döner. üniformasını çıkarır ve yatağa sızar kalır.
the red pill the red pill
güzel bir noktaya temas etmişsin, kural konusunda hata yapan erkek pilot çok daha fazla,haklısın. ancak benim daha çok üzerinde durduğum nokta, can riski anında yönetim becerisi. bu da evrimsel olarak erkeklerde daha gelişmiştir.
okuryazar okuryazar
Yerden atılan güdümlü Bir füze seni vurmazsa Can riski sadece pilotun kumandayı eline aldığı anda vardır. İlk sekiz ve son sekiz dakika. Onda da risk almak tamamen pilota aittir. Bu konuda erkekler daha çok risk alır. Doğrudur.
okuryazar okuryazar
Şahsen kadın mı erkek mi iyi diye bir yarışın olduğuna inanmıyorum doğada. Kadın ve erkek birbirini tamamlamak üzere varlar rekabet etmek için değil. Pilotların birinin kadın,diğerinin erkek olduğu bir uçak en güvenli uçaktır düşüncesindeyim.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol