aşk dediğiniz şey Serotonin, endorfin, oksitosin, dopamin ve adrenalin hormonlarının aynı anda salgılanması ile olur. aşk biter sevgi kalır muhabbetinin kaynağı ise bir süre sonra adrenalin, dopamin hormonunun salınımının durmasıdır. aslında biyolojik olarak aşkın ve sevginin temeli aynıdır, insanlar yeni birine karşı alışma sürecini böyle tanımlamıştır.
oksitosinsiz aşk/sevgi olmaz. dokunamadıktan sonra öpemedikten sonra dirseğinden farkı yok... dirseğini öpmeye çalış bakalım öpebiliyor musun?
Aşk ve seks? bu ikisini birbirine karıştırmayalım.
Kızlar bu sizin için. O adama duyduğunuz çekim, heyecan, kalp çarpıntısı, karında uçuşan kelebekler vs aşk değil. Zavallı Hormonlarınız ergenlikten beri aileniz ve çevreniz tarafından Sistematik bir şekilde Baskılanan seks ihtiyacını ancak bu şekilde gösterebiliyor. Beyaz atlı prens masalları, beklersen muradına ermek falan hikaye. Beynimiz yıkanıyor. Aşkın seks ihtiyacınızla alakası yok. İkisini karıştırınca olan şu. Seks ihtiyacınız karşılanmayınca yaşadığınız derin hayalkırıklığı ve yalan olmuş aşklar.
çoğu zaman neden sonuç ilişkisidir. birisi bir ömür sürerken diğeri maksimum 30 dakika sürmektedir.ve günümüzde aşk parayı tasvir ederken seks zevki tasvir etmektedir. yap bozun iki parçası gibidir ama ne yazık ki günümüzde özellikle aşk anlamını yitirmiş ve seks aşkın önüne geçip, seksin her tülü kazanacağı versus haline gelmiştir.
tek başına aşk da, tek başına seks de yetersizdir. aşk kaçınılmaz olarak dokunma, temas ile salgılanan serotonin hormonundan etkilenir. bu hormon ciddi bir şekilde beyni ve vücudu uyarır, canlandırır, ki karşı cinsten elektrik alma dediğimiz durum biraz da bundan olur.<br><br>öte yandan seks bittiğinde hormonal olarak her iki cins de bir doygunluk sürecine girebilir. karşı tarafı seks öncesi kadar çekici bulmayabilir. bu durumda aşk, yaşanmışlık, bağlılık gibi unsurlar devreye girer. seks bitse de sevdiğiniz insana sarılır, birlikte uyur, birlikte uyanırsınız. bu da sağlıklı yaşamın bir parçası haline gelir.
neden bekliyorsun?
bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır. katkıda bulunmak istemez misin?