protein tozu

anonim_kullanıcı_4
Bigkerry'e katılıyorum.. ayrıca şu konuya açıklık getirmek lazım.
Protein tozunun zararları diye Avrupada böyle Bir tartışma yok. Türkiye'de Evrim gibi bilgisizlikten beslenen bir tartışma var.. insanlar Steroid ile protein tozu arasındaki farkı bilmiyor, bütün kavganın sebebi bu..

spor yapmayan normal Bir insanın günlük protein ihtiyacı kilo başına 0.8 gr. Herkes kendi kilosuna göre çarpıp hesaplayabilir. Spor yapan kişinin de, vücudundaki bu artan dinamizme göre protein ihtiyacı artar. 80 kiloluk bir insanın 100-120 gr protein ihtiyacı doğabilir. Burada da, protein tozları devreye girer. Aslen bu tozlar, sütün içindeki proteinin ayrıştırılması yöntemiyle toz haline getirilir.. ancak günümüzde bu üretici şirketler süt yerine peynir altı suyu kullanıyor. Bu da bozulmaya çok müsait Bir madde olduğu için, bozulmaya karşı birçok maddeyi vücuda almış oluyorsunuz. Buna bakacaksak ambalajlı hiçbir ürünü yememek lazım, neyse. Kimi sahtekarlar da toz yerine nişasta koyuyor, yani bu sektörde sahtekarlık gırla..

Protein tozu zararlı değildir, ama doz herşeydir. Vücudumuz proteinleri parçalarken üre ve ürik asit salgılar böbreklerimizde, fazla alınan protein tozu böbreği yorar ve ömrünü kısaltır. Aynı zamanda karaciğeriniz bunu parçalamayacak enzim eksikliğine de sahip olabilir. Protein tozunu içip kas yığını olacağız diye bir şey yok. Protein tozunu spor yapmadan içen kişiye hiçbir yararı olmayacaktır... Steroid'in zaten testosteron hormonunu bitirdiğini zaten artık herkes biliyor, burada mevzu bahis konu protein tozu ile steroid'i birbirine karıştırmamak. İkisi çok ayrı şeylerdir. Steroidi göze alan içebilir, ama bedeli de ağır olur. Protein tozunun zararla Bir alakası yok..

Ama yeri gelelim ki, spor beslenme demektir. Beslenmeye dikkat etmeden sallayıp sallayıp toz içelim olmaz. Proteinler Doğru karbonhidrat doğru yağ oranı ile beraber alınmalıdır. Maliyet falan olayları için birşey diyemem tercih meselesi.. ama doğru beslenme ve diyetten geçmeyen spora da sporcu denmez açıkçası.. spor kural demektir, azim çaba demektir. Tozu sallarken bunu da düşünmek gerekir.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol