lgbt

queenr
Uzun uzun yazmak isterdim fakat pek zamanım yok bu yüzden bunu sonraya saklayacağım. Girilen entrylerde hızlıca dolaştığımda gözüme çarpan birkaç şey oldu. Araştırdıklarımı paylaşmak istiyorum.

“Hayvanlarda eşcinsel davranışlar, insan türü dışındaki hayvanlarda gözlemlenen ve belgelenmiş eşcinsel, biseksüel ve transeksüel davranışlardır. Bu davranışlar cinsellik, kur yapma, etkilenme, duygusal bağ kurma, eş olma ve ebeveynliği içerir. Bruce Bagemihl'in 1999 yılına ait makalesinde, içlerinde primatlardan bağırsak solucanlarına kadar birçok canlının yer aldığı 500'ü belgelenmiş, yaklaşık 1500 türden bahsedilmektedir.”

Kaynak: Wikipedia/ Bagemihl, Bruce (1999). Biological Exuberance: Animal Homosexuality and Natural Diversity (İngilizce). St. Martin's Press.

Ayrıca siyah kuğu, martı ve ördek verilen örneklerden. Wikipedia'da hepsinin kaynakçası mevcut.

Yerli bir kaynak için ise Evrim Ağacı'nın ilgili linkini bırakıyorum. Aynı konuyla ilgili farklı yazılar da mevcut sitelerinde.
https://www.google.com.tr/amp/s/evrimagaci.org/escinsellik-ve-evrim-escinsellik-nedir-escinseller-evrimsel-surecte-neden-elenmedi-113/amp

arcq and arc arcq and arc
boşuna uğraşma, insanların algıları kapalı :)
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol