lgbt

arcq and arc
lezbiyen, gay, biseksüel, transseksüel kelimelerinin baş harfleridir.

Hareket GLBTT kelimesini kullanmaya başlamış ancak lezbiyenlerin toplumda "yok" sayılıyor düşüncesi sebebiyle, L harfi başa alınmış ve kadınlara bir tür pozitif ayrımcılık yapılmıştır. Yurt dışındaki bazı örgütler bu çatı kelimeye daha sonradan interseksüelleri temsilen ''I'', ya da queeri temsilen ''Q'' harflerini eklemişlerdir.

sembolleri gökkuşağı bayrağıdır. Baker'ın ilk gökkuşağı bayrağında sekiz renk vardı. Şimdiki bayrakta renk sayısı altı. Her rengin bir sembolik anlamı vardır. İlk bayrakta en üst şeritteki pembe cinselliği, kırmızı yaşamı, turuncu şifayı, sarı güneşi, yeşil doğayı, turkuaz sihiri, çivit rengi sükuneti, mor ise ruhu simgeliyordu.

sembol olarak kullanılan gökkuşağı bayrağından önce, Nazi toplama kamplarında homoseksüellere takılan pembe üçgen semboller vardı ve bunlar kullanılıyordu. sonra bu sembol hala Hitleri ve Nazi soykırımını hatırlatıyor diyerek gökkuşağı bayrağı kullanılmaya başlandı. ayrıca bu renkler 18. yüzyılda denizlerdeki tarafsız gemilerin sembolü olmuştur...
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol