bdsm de ruhsal uyum

bdsmizmir
bu konuyu iki ayrı başlıkta inceleyeceğim;

1)kendi bdsm rolü ile barışık olmak

2)partnerle uyumlu olmak

1)kendi bdsm rolü ile barışık olmak;bdsm fanlarının bdsm ile ilk tanışmaları ve hisleri konusunda farkındalığı, yaşanan bir olayla,okunan bir kitap yada magazinle, cinsellikte partnerin belli bir ile ama bence en çok görülen bir film yada pornodaki bir sahne sebebiyle tetikleniyor.
dominantlık /submissivelik açısından çoğu insan karakteri ortadadır .hisler ortalamadan uzaklaştıkça kişi tarafından farkedilir ve sorgulama başlar.normal olmayan ve genel görüşlerle uyuşmayan bu hisler içten içe kişiyi rahatsız etmeye başlar. okuyan,soruşturan ve iç seslerini dinleyen kişiler ilk hareket için eşiği atlayabilirlerse deneyimlemeye ve kendi yönlerini daha iyi görmeye başlarlar. yıllarca toplumun kendisine empoze ettiği rollerle kendi ruhsal durumu arasındaki çelişki en büyük engeldir. bu hissi bastırmaya ya da yok saymayı tercih eden kişiler bu hissin gitmediğini ve azalmadığını göreceklerdir.bu konuda yüzlerce kişiden benzer sorular geliyor;

-ben neden böyleyim,bu his neden var ?
+bizim doğamız bu,biz farklıyız ama düşündüğünüz kadar az değiliz

-bu his nasıl gider?
+gitmez,farkındalığın arttıkça o da büyecek ve seni devamlı dürtecek.asla gitmeyecek

-ne yapmalıyım?
+(bence) duygularınla yüzleş,onunla barış,harekete geç ,mutlu olursan devam et

2)partnerle uyumlu olmak;cesaret eden ve eşiği aşan kişiler rollerine uygun partnerleri deneyimlemeye başlayacaklardır.bdsm ilişkisinde de cinsellikteki ten uyumuna benzer bir partner uyumu vardır.bir bottom ,top'ın ses tonunu,zamanlamasını,kontrol tipi vb şeyleri sevmeyebileceği gibi bir top da bottomda kırmızı çizgileri ve ilerleme hızı gibi şeyleri sevmeyebilir. taraflar yanlış bir şey yapmamış dahi olsa karşı tarafın beklentilerine uymayabilir.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol