ülkeler hakkında şaşırtıcı bir bilgi bırak

malina
Bir tane, sadece bir tane, baska vatani olmayan bir ulke varmış.
Adamlar doğalgaz bulduk diye doğalgaza %35 zam yapmışlar.
Tüm dünyada petrol varil fiyatları gerilerken adamlar benzine motorine sair araliklarla zam yapıyormuş.
O ülkede eğer bir araba almak istersen 2.2 arabada devlete almak zorunda imişsin. Vergi yaziyla yüzde ikiyuzyirmi, rakamla %220 imiş.

Üretici disbiritor dağıtıcı vs karları dahil, 45 tl olan bir yüksek alkollü içki(anason ve üzüm suyu barındıran) marketlerde ikiyuzkusur liralara satiliyormus. Herhalde çok pahalı diye adının TV'lerde anilmasi, bardakta falan gösterilmesi yasakmis. Flulastiriyorlarmis.
Aynı tvlerde aksama kadar birbirini aile içi dudukleyenler, komşusunun karısını kocasını bafilleyenler saaterce kocama çaktırmadan komsuma kendimi nasıl duduklettim diye ballandira ballandira anlatirken rayting rekorları kiriyormus. Bunun gibi orospu ve deyyuslar cinsel sözlük gibi mecralari duyunca; ahlak namus elden gideyiiii diye fevegan ediyormus.

Köprü otoyol otoban hastane vs yapiyorlarmis, gecenden 1 akçe gecmeyenden 2 akçe aliyorlarmis. Sonra zam zamanı gelince; geçene geçmeyene esiktekine besiktekine çok pis geciriyorlarmis.
Aslında o yolları 1/3 parasına yaptirabilecekten, amaannn ben ne yapacam çalışsın Japonlar Almanlar İngilizler diyorlarmış. Sanki benim param aminakoduklarim odesin gotverenler diyorlarmis.
Kendi aralarında bu milletin amina koyacağız diye konuşup, gulusuyorlar; sonra ne kadar koymalari gerektiğini tartisiyorlarmis.
Öyle bir ülke imiski orası adamlar bütün bunları, doğa katliamlarini yaparken yapana göz yumarken, yanmış ve/veya yakılmis orman arazilere oteller dikerken, birinci sınıf tarım arazilerini ranta açarken, sadece milletin degil, altın bakır ot bok bulacağız diye dünya harikası ormanların, doğal güzelliklerin de amina korken, her şekilde her zaman oylarını artırıp kendini alkislayanlari cogaltiyorlarmis. Gerçek üstün başarıları aslında buymuş.
İşte böyle sözlük ahalisi kisaca;
Orada bizim ülkemiz gibiymis, seveni sikiyorlar, sikeni seviyorlarmiş.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol