pizza margherita

fortis fortuna adiuvat
italya'da, aslında o dönemin fakir yiyeceği olan ve hamur üstünde mozarella, domates ve fesleğenden oluşan enfes yiyecek. peki adını nasıl alıyor?
tarih:1889
yer:italya
dönemin kraliçesi margherita'nın canı, alt tabakanın yiyeceği olan bu hamur işini tatmak ister ve haber yollar. saray aşçıları bu çok da tercih edilmeyen yiyeceğin tarifini bilmedikleri için yana yakıla sarayın hemen yakınındaki "pietro" isimli fırına koşarlar ve esposito'ya sipariş verip, kraliçe istiyor ona göre derler. üstat esposito elinden gelenin en iyisini yaptıktan sonra pizzayı kraliçeye sunar ve kraliçe bu yiyecekten çok memnun kalır. adını sorduğunda ise, bu sürpriz soru karşısında hebele hübele eden esposito pizzanın isminin "margherita" olduğunu söyler ve kraliçeden ekstra love points kazanır. kraliçe pizzayı öyle sevmiştir ki sonrasında esposito'ya teşekkür mektubu bile gönderir ve bu lezziz yiyecek artık zengin sofralarında da yer bulmaya başlar. bu mektup bugün hala ilgili dükkanda sergilenmektedir.
peki rivayete göre bu yiyecek türkiye'de nasıl popüler olmuştur? benim de oldukça etkilendiğim bir çizgi film dolayısıyla. bunun hangi çizgi film olduğunun tahminlerini siz sevgili cs halkına bırakıyorum.
hera hera
Tabiki de Ninja Kaplumbağalar.
fortis fortuna adiuvat fortis fortuna adiuvat
"fortis fortuna adiuvat yorumunu beğendi" (buton gelene kadar böyle)
hera hera
Haha😄
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol