erkeklerin evlenmek istememe sebepleri

hera
Erkekliğin %99'u kaçmaktır önermesini benimseyenler, evlilik düşünmüyor. Evliliği cinsel ulaşılabilirlik olarak görüyorsa hiç evlenmesin zaten; Minik bi hayvansal dürtü için ömür yakmaya gerek yok. Bi de nafaka takıntıları var ama bunun sonuç olduğunu nedense göremiyorlar; ayrılık odaklı evliliğe başlıyorlarsa nafaka zaten farz oluyor. Özgürlüğünün kısıtlanacağını düşünüyorsan neden sevmediğin bi kadınla berabersindir ki? Kısacası her kadınla evlenilir çünkü annelik dürtülerinden gelen sevgi ve ilgi, toparlayıcı rol oynar. Ama her erkekle evlenilmez; evliliği bunlardan ibaret gören, yuva ve aile olma kavramından uzak erkekler bi kolunda çocukluk bahaneleri diğer kolunda da +18 lik kızlarla yollarına devam ederler.
lorem ipsum lorem ipsum
her erkeğin baba olamayacağına katılıyorum. ama bizdeki erkeklerin evlilikten korkmasının bir diğer nedeni de gençliklerinde (kültürümüz sağolsun) her türlü özgürlük, ailevi maddi imkan sunulduğu için, evlenince kısıtlanacak hissi ve maddi sıkıntıları kaldıramama korkusu var. aileden ve çevreden gelen baskı var. hele bunlar üzerine kız da o şeylere takıksa erkek için hayat bir nevi cehenneme dönebiliyor. ilk dediğine katılıyorum, konu büyük oranda cinsellikse canı istediği gibi takılması her daim daha mantıklı.
hera hera
Eskiden kadınların mesleği yoktu, tüm yük erkekteydi şimdi öyle mi? Kadın da erkek de kendi ölçülerinde meslekleri olan insanları tercih ediyor. Bu bahane de pek kalmadı :))
lorem ipsum lorem ipsum
evlilik eskiden bugünkü kadar pahalı değildi. aynı şekilde ev almak, evi döşemek, kirada yaşamak. kısacası hayat eskiden daha ucuzdu.
hera hera
E o zaman sorun nedir? Geçmişte hayat ucuzdu gene evlilikten kaçardı erkekler? Şimdi de pahalı diye?
Şöyle özetleyebiliriz, evlenilecek insanla henüz karşılaşmamış olabilirz; yoksa kimsenin bahanelere takılacağını düşünmüyorum.
lorem ipsum lorem ipsum
eskiye dair bir şey diyemeyeceğim. bugünü izah etmeye çalışıyordum daha ziyade.

nihayetinde bu işlerin izahı şu aslında, dediğin gibi isteyen, hisseden yapar. yeterince cesaret edemeyen de doğru kişiyi bulduğunu düşünmüyordur. bu işlerde kaçınılmaz olarak insan aradığını buluyor, bulduğunu da farkında olmadan aramıştır zaten. hem evlenmek için yırtınıp hem de bundan korkmak, sürekli ertelemek tutarlı bir şey değil. benim kendi çevremde gördüğüm, erkeklerin genellikle hiç sorgulamadan, ailenin ve çevrenin baskısıyla her şeyi olduğu gibi kabullendiği (istisnalar da var tabii). sonrasında o dünyaya girip kafalarına dank edince de bekarlara "sakın evlenmeyin olm" diye tavsiye veriyorlar. hele bir de cinsellik veya çapkınlıktan mahrum kalmak üzerinden evlenmemeyi tavsiye edenler var. onlar saçmalığın daniskası zaten :)
hera hera
Öyle :))
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol