rustan merhamet türkten adalet bekleme

bigkerry
o nu stalin'e sorsana delikanlı.

tarihteki en büyük gürcü liderin politkalarına bakarsak, fazla konuşmaması gereken gürcülerin sözüdür.
odipus odipus
Doğru. Ancak stalin yaptıklarını gürcüler adına yapmadı gürcü kimliği ile de yapmadı. Kozmopolit bir impqratorluğun mirasçısı olarak ve yine başat aktörün tartışmasız rus unsur olduğu sovyetler adına yaptı. İki güçlü ve emperyal güç arasında kalan her millet biraz gürcüler gibidir. Örn; polonya.
bigkerry bigkerry
ben de şunu öngörüyorum. gürcüler büyük bir imparatorluk kursaydı eleştirdiği büyük devletlerden beter olurdu, stalini bu yüzden örnek verdim. stalin rus ideolojisini yönetmiş olabilir ama rus ideolojisini yönetirken daha insancıl olabilirdi... ayrıca kafkaslarda gürcistanı kayırdığı da gerçek kendi vatanı zaten bu doğaldır bunu eleştirmiyorum.

ayrıca polonya ayrı bir konu gürcülerle pek alakası yok neden diye sorarsan; çünkü lehistan zaten bir zamanlar doğu avrupanın en güçlü devletiydi. yaklaşık 800 yıl ayakta kalmış bir imparatorluk. bu gün o topraklarda 7-8 devlet var gürcüler gibi değiller.

ayrıca. '''o nu stalin'e sorsana delikanlı ''' derken, delikanlı diye hitap ettiğim sen değilsin, bu sözü söyleyen gürcülere hitabendi (((;
odipus odipus
Kalıp bir espri olduğunun farkındayım:) zaten bana söylesen de fark etmez. Niyetim tartışmaya katkı, fikir alışverişi, etkileşim:) basitçe şunu diyebiliriz belki de güçlenip palazlanan biti kanlanan emperyal takılıyo, kimin gücü kime yeterse, kimin borusu öterse.
bigkerry bigkerry
aynen öyle (((:
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol