metro çıkışında 31 çekerek kadınları taciz eden şerefsiz

ilhampipisi
yaptığı bu olay ardından yakalanınca kaçmaya çalışmış sonra psikolojisinin bozuk olduğunu söylemiştir. Bu bu elemanın korktuğunu gösterir peki neyden korkuyor yasalardan mi yoksa kendince adalet sağlayan babayiğitlerden mi?

Her ne kadar adalet kavramını sorgulatsa da içinde bulunduğumuz toplumu bir arada tutan daha küçük bir çocukken bize öğretilen yasalardır. Genlerimize işlemiş olan sürüye ayak uydurmadır.

Bir iki tane taksim de sallandirilirsa sonuç ne olucak peki belki bir 5 yıl vukuat olmayacak belki de 100 yıl, hadi ordan, ama sonra toplum bunu kanıksayacak ve biri böyle bir suç işlediği zaman görülünce yürüyen merdivenden aşağı kaçmaya çalışacak yine. Bu sefer ne diyecek insanlar: insan hayatı kıymetli bir şey(!) her ne kadar değersizleşmis olsa da onun da yaşamaya hakkı var mı?

Yasalar toplumu ayakta tutan şeylerdir ve bu yasalar yeterli gelmemeye adaletten uzaklaşmaya basladığındaysa toplum kendi içerisinde adalet uygulayan kişiler/topluluklar geliştirir. Sicilyadaki gibi! Bu da kanunları belli bir grubun baskısı altına alır. O yüzden eğer adil olmadığını düşündüğünüz bir şey varsa bunu bağıra bağıra söylemelisiniz ki toplumun ne istediği bilinsin ve o ilkel ait olma dürtüsüyle yasaları kabullensinler.

(bkz: ne dedim ben şimdi )



bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol