ben senin bildiğin kızlardan değilim

odipus
bu devirde direkt bu şekilde söylenmese de buna yakın ifadeler ve tavırlar ile hissedilir, hissettirilir. sadece senin partnerin olan dişi kişinin bunu söylemesi gerekmez, bazen arkadaşının flörtü vs. de olabilir.

üzerinde biraz düşününce nasreddin hoca gibi sen de haklısın, sen de haklısın, e sen de haklısın diyebilirim. birkaç sene öncesinde belki bu konularda daha katıydım, kızardım. ancak hakkını teslim etmemiz gerek ki türkiye'de kadın olmak çok zor ve kendini korumak için, yanlış anlaşılmamak için eyleme tezat söylem ya da tam tersi söyleme tezat eylem kaçınılmaz oluyor.

bir örnek 'arkadaşım zamanın popüler çöpçatan sitesinden bir kızla tanışmış, gurbetçi türk kızı almanya'dan yanına gelmişti, nasıl oldu falan muhabbetinde ya x istisna yoksa asla böyle şeyler olmaz, yapmam vs. demişti.' madem böyle birşey olmayacak insan bu sitede neden profil oluşturacak? ayrıca bu sitede tanışıp, buluşmak ayıp mıdır? vs vs diye elbette sormadım. darlamamak için. ki kız avrupa'da yetişmiş, büyümüş ama demek ki işte bi korku var, kadınlar türk toplumundan, türk erkeğinden, yaftalanmaktan vs. korkuyor. kısacası kültür hepimizi az ya da çok riyakar, sahtekar olmaya itiyor. mesele bu.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol