ordu'da evinin önünde bıçaklanan genç balerin

odipus
ruh hastası herif bisürü suçtan sabıkalı, çocuk katili, cezaevi firarisi, yakalanırken de polise direniyor, bıçaklıyor. ifadesinde ateşli silah bulabilse katliam yapacağını söylüyor. karşı koyamaz ve kolay hedef olduğu için bu kızı seçtiğini ve pişman olmadığını söylüyor. bıçağı da çalmış üstelik. şöyle üstünkörü bakınca boynu eğri deveyi hemen görüyorsun.

türkiye'de iyi insan, normal insan, düzgün insan sahipsiz ve şansa yaşıyor. kötüler, psikopatlar, katiller, saçma sapan tipler korunuyor, teşvik ediliyor. herif çocuk katletmiş, karşıdan bakınca uzman olmadan ağır ruh hastası olduğuna hükmedersin ama türkiye'de bu herif açık cezaevine konuyor ve oradan firar ediyor. bu herifin hakkı ömür boyu tecrit ulan ömür boyu bu adam sağlıklı iyi insanlarla karışmamalı. yok efendim ıslah yok efendim topluma adapte yok efendim kötü ailede doğmuş yok kalıtsal yok fakirlik şudur budur. peki ölenin suçu ne? yakın zamanda da yine cezaevinden izinli çıkmış namussuzlar gencecik bir mühendislik öğrencisini öldürdü iki bira parası vermedi diye, tiner çekmeleri için para vermedi diye. suçu ne? ne için ölüyor bu düzgün iyi insanlar? bu kötüleri azıcık düzelteceğiz diye daha kaç tane masum düzgün insan gibi insan öldürülecek? kaldı ki düzelmiyorlar düzelseler ne olacak en iyi ihtimalle ne olabilir? ilk fırsatta bozulmayacaklarının garantisi ne?

adam gibi akıllı devlet ve toplum en önce iyi normal insan gibi insanları korur ve gözetir. kabiliyetli ve ortalama üstü insanlarını ise el üstünde tutar sürekli teşvik ve takdir eder, toplumu memleketi ve hatta insanlığı onların ileriye götüreceğini bilir. kötülere ruh hastalarına harcanan emek zaman para esasında diğerlerini korumak için olmalı, yani bu kötüleri iyilerden uzak tutmak için, zararlarını engellemek için. iyi insanlarının canını yakana en sert cezaları verir ve affetmez. kapalıdan alıp açığa koymaz sanki asker ocağıymış gibi çarşı iznine göndermez. hele ruh hastası psikopat sosyopat ise o iş bitti, ömür boyu tecrittir hakkı.

ama bu yapı elbette kolay kolay değişmeyecek. ne yazık ki benzer olaylar yaşanacak. biz de sinir olduğumuzla kalacağız..
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol