mucit hasan kum

anonim_kullanıcı_4
3 ampul, bir tane conta ile modern fiziğe modelleme yaparak Kafa tutmamak lazım..
Hasan dayı kütleçekimini yanlışlarken, kütleçekiminden yararlanıyor aslında. Bahsettiği nem olayı yer çekiminden dolayı buharlaşıyor ve yeryüzüne düşüyor... Zaten konu böyle değil ama, öyle olduğunu varsayıyor olsaydık susuz, gazdan ibaret olan gezegenler zaten donemezdi..

Bütün gezegenlerin dönmesinin sebebi, gezegenler kaynaklı veya harici çarpışmalar, kütle çekimi ve iklim koşullarıdır. Nemle konunun hiç ilgisi yok.. ayrıca, videoda yer çekiminin de teori olduğundan bahsedilmiş varsayım denilmiş.. evrensel kütle çekimi sabittir. Varsayım değildir. Uçaklarımızın uçması arabalarımızın hareketi binalarımız her şey evrensel kütleçekimi katılarak hesaplanır... (Sıkıcı olmamak adına buraya birtakım rakamlar ve veriler eklemeyeceğim)

Eğer bahsi geçen şey bir teori ise, 'yercekimi kanunları' da gravite teorisi adı altında incelenir... Burada pardefinisyon yani tanım hatası yapmamak gerekir..

Edit: birkaç videosunu daha izledim. Eğer onlar da buraya eklenirse herkesin anlayacağı basit anlaşılır Bir dilde, fizik kuralları hesaplamalar ile bilimsel veriler ışığında yaptığı şeylerin 'doğru olmadığının' eksik veya hatalı olduğunun ispatını yaparız..
Ama her ne olursa olsun, zehir gibi kafası var yaşıtları gibi kahve okey peşinde değil desteklemek gerekir..
bilim yapıyorsak yanlıştan korkmamak lazım, zira bilim yanlışlandıkça gelişir.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol