hayvanlar için kuyruk denge, tutunma gibi işlevlere sahiptir. ayaklı olan hayvanlar için kuyruk el ve ayaklar kadar hayati önem taşıyan bir organdır.. hepimizin vücudu binlerce yıllık bir evrimin ürettiği bir beden. aynı 20'li yaşlarda dişlerimizin çıkması, apandisit, darwin noktası,Jacobson Organı ve tüylerin ürpermesi gibi, kuyruk sokumumuzda bundan nasibini almıştır. aslında hepimizin kuyruğu var. hem anne karnında..
gebeliğimizin 4. haftasında, embriyomuzda kuyruk üretimi aktive olur . 31-35. günde kuyruğumuz en belirgin ve en büyük seviyeye ulaşır. embriyonun daha sonraki gelişiminde bu büyüme durur ve kuyruk apoptosisi (programlı hücre ölümü) sayesinde kuyruğumuz yok olur. ancak Apoptoz (programlanmış hücre ölümü) genleri, genetik mutasyon nedeniyle kapanır veya değişime uğrarsa bu apoptoz gerçekleşmez ve bebek kuyruklu şekilde doğar.
doğumda yok olan kuyruk, Oliyosen Dönem'inde (23 milyon yıl önce) yitirilmeye başlanmıştır. atalarımızın ağaçlardan yeryüzüne inişi ile beraber kullanılmayı yavaş yavaş yitirmiş iki ayak üzerinde durmamızla evrimsel süreçte yok olmuştur. bugün hala kuyruk sokumu bölgemizdeki kıllar, ve bazı mutasyonlar neticesinde bu genleri üzerimizde taşıyoruz...
Teşekkürler bilgilendirme için.
Hocam kuyruklu doğan bebekte ki o kuyrukta sinir var mı kuyruğunu hissedebilir mi veya hareket ettirebilir mi