heteroseksüel erkek

bigkerry
herhangi bir hıyarlığın evrimle bağdaştırılmasını pek sevmiyorum. aslında bu konuyu burada hiç açmak istemezdim ama birileri zikredecekti elbet, red pill gibi safsata akımların erkekler arasında yayılması ve hemen hemen hiç bir erkeğin bu akımların mantığını anlamaması işi bu noktaya getirdi.
bunun kadınlar tarafından bu şekilde evrimle bağdaştırılarak anlatılmasının sebebi erkeklerin evrimi kendi çıkarlarınca kullanmasıdır. evrim bize atalarımızdan kalan gen havuzunu anlatırken, aslında bu gen havuzunun ne kadar değişime uğradığını yani, evrimleşmenin kendisinden bahsediyor. burda konunun sebebini aslında sonucu gibi anlatıp kendi hıyarlıklarına bahane arayan hetero erkekler koskoca evrim konusunu da bulandırmaktan başka bir şey yapmıyor. evrim insanı her geçen gün daha fazla aklını kullanacak şekilde günümüze getirdi yani daha düz bir ifade ile evrimsel süreç zekanın insanlık tarihi boyunca gelişiminden bahsediyor. sen bu gelişime ayak uydurmak yerine günümüzü milyon yıl geriden takip ediyorsan bunun sonucu evrim değil. evrimsel sürecin seni tam olarak evrimleştirememesi, yani sorun senin hıyar olman. sözlük hanımları lütfen her hıyarı kendi sapından asınız.

kadınların bu durumlardaki hatası ise genel olarak, karşılaştıkları olaylarda eleştiriyi hem aşırı hale getirip hem de konudan saptırması. denk insanların kurduğu bir ilişkide ağır olmayan dozajında ve konudan sapmayan eleştiriler her iki cins için de kabul edilebilirken. sorun, kişilerin hatalarını kabul etmeme ve karşı çıkmak adına yöntem geliştirmesidir. bu yöntemler yıllar geçtikçe daha uysal ve medenileşmiş olsa da ilk paragrafın konusu ile birlikte erkek ve kadının ayrı ayrı bu sürece balta vurduğu gerçek. işte bu süreç cinslerin birbirlerini düzeltmekten çok birbirlerini, kendi yaşam sürelerini en uzun süreye çıkartmaları için, yola getirmeye çalışmışlardır. etik değerler burada söz konusu değildir. evrimsel süreç bize empati gibi bir kavramı verdi ki insanlık tarihinin asıl başlangıcı budur.

yani heteroseksüel kadının tarih boyunca erkeği adam etmek gibi bir misyonu olmadı. bu cins kendi çıkarları için gelişirken erkek cinsi de kendi çıkarları için gelişti ve böylece gelişmeye azalarak devam ediyorlar. birbirleri ile bağlantılı noktalar yok demek değil bu ifadede sakın cımbızla laf çekmeyin. freud herşeyin temeline üremeyi koyarak farklı bir bakış açısı getirse de evrimsel süreç özellikle evrimsel psikoloji üremenin en önemli görevlerden biri olduğunu fakat herşeyin temelinde en uzun süre hayatta kalmanın olduğunu açıklıyor. eril dişi ilişkileri en büyük görevler listesinde birbirine bağlı olsa da en uzun süre hayatta kalmaya karşı birbirine bağlı değil. yani ne erkeğin ne kadının milyon yıllar önceden kalan birbirlerini eğitme misyonu yoktur diyebiliriz. bu evrimsel süreçle oluşmuş bir durum olduğunu yukarıda söyledim.

edit: harf hatalarım olacaktır fark eden arkadaşlar bildirirse düzeltirim
ilhampipisi ilhampipisi
Gördüklerimi düzelttim üstat, klavyene sağlık farklı bir yaklaşım olmuş.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol