yalnız insan

okuryazar
İnsan yaşadıkça ve diğer insanları tanıdıkça yalnızlaşır. Hayattan Alacağını iyi kötü almış birisi hele kadınsa yalnızlaşması çok hoş görülmez. Çünkü kadın aileyi toplayan, herkesin derdini dinleyen, herkesi bir arada o sofraya oturtup doyurandır ve bu kadının yalnız kalmak istemesi hiç normal değildir.
Bir evde erkek ölürse o evde ışık yanmaya devam eder, hayat durmaz. Oysa kadının ölmesi o evi ıssızlaştırır, karartır. Erkeğin boşanınca erken ölmesinin sebebi budur.
Derler ki zeki insanların hiç kimseye ihtiyacı yoktur. Doğrudur. Bana sorarsanız zeki insan Kendi kendine kalabilen insandır. Çok bir haltmış gibi dışadönüklüğü yücelten toplum dışadönük davranış tarzını da olması gerekenmiş gibi lanse eder. Kanımca bu çok konuşup hiç bir şey söylemeyen vasat zekalı gürültücü kalabalığın, içedönük, düşünen insanlar üstünde kurmaya çalıştığı hegemonyasından başka bir şey değildir. Bazılarının daha fazla düşünmesi belli ki istenmemektedir.
Yalnızlık kutsaldır, fırsatını bulunca tadını çıkarın. Kalabalık içinde meditasyonda bir an bile olsa yalnız kalabilmek, bu gürültünün içinde bir ayrıcalıktır unutmayın.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol