psikolojik şiddet

Sigmund Freud
haberlere bile konu oldu kadının erkeğe ps.kolojik şiddet uygulaması ;

https://www.cnnturk.com/2008/yasam/diger/06/21/kadin.erkege.ps.kolojik.siddet.uyguluyor/472715.0/index.html
dolores dolores
Sayfa bulunamadı çıkıyor admin
Sigmund Freud Sigmund Freud
Kadına yönelik şiddetin engellenmesi çalışmaları devam ederken, erkeklerin de ps.kolojik şiddet mağduru olduğu ortaya çıktı.
haber metninin boyutu
haber metnini yazdır
Uzmanlar fiziksel olarak güçlü konumda olan erkeğin kadınlar tarafından ps.kolojik olarak baskı altına alındığını belirtiyor.

Türkiye Hipnoz Platformu Antalya Çalışma Grubu Kurucusu ve Ps.kolog Tülay Kök, "Aile içinde ciddi mağduriyetler yaşayan erkek, şiddeti ps.kolojik anlamda yaşıyor" dedi.

Kadının aile içinde kullandığı en büyük gücün 'acizlik' olduğunu belirten Kök, "Ps.kolojik baskı altında ezilen erkek, kadının saldırılarına şiddetle cevap verirse suçlu konumuna düşüyor. Kadının eylemlerinin belgesi olmadığı için 'hedef erkek' üzerindeki baskı artarak devam ediyor" diye konuştu.
Videoyu Oynat

Kadının ısrarla güçsüz kalarak kendine güvenli bir alan oluşturduğunu kaydeden Kök, erkeğin bu savunmayı delemediği için öfke patlamaları yaşadığını, ortaya şiddet eylemleri çıkması halinde ise erkeğin suç işlediğini söyledi.

Erkek üzerindeki ps.kolojik şiddetin yeterince gündeme getirilmediğini belirten Tülay Kök, "Aile içindeki sorunların çözümü için olaylar bir bütün halinde değerlendirilmeli" dedi.

Antalya'da 11 yıldır ps.kolojik destek hizmeti verdiğini söyleyen Kök, 2008 yılı içinde aile terapilerine katılmak için başvuru yapan erkek sayısının yüzde 100 oranında arttığını vurguladı. Kök, "Kapılarını dış dünyaya kapatan erkek, yavaş yavaş bu kilidi kırıyor" diye konuştu.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol