sadakat

okuryazar
en zor işlerden biridir sadık olmak. Sadakat duygu değildir bence. Her gün yapmanız gereken bir iştir. Sizi sürekli "daha" ile çelmek isterler. Daha çok para, daha yakışıklı, daha seksi, daha konforlu, daha ucuz, daha karlı, daha uzun, daha çabuk. Hayatınızdaki her şeyi sunulan ile kıyaslayıp elinizdeki ile yetinebilme sanatıdır sadık kalabilmek.
Bu insanüstü çaba bir yerlerde pes edecektir ve nefsiniz yenilecektir. Sonuçta sadece insanız.
Her daha sunulduğunda şunu hatırlayın. Sadık kalmaya değer mi?
Yani yeni gelen karşılığında nerden vazgeçeceksiniz? Bu vazgeçtiğiniz sizin için ne kadar önemli?
Kararınızı ona göre verin.
feromontutkunu feromontutkunu
"Her şeyden önce, erkeğin doğası gereği aşkta vefasızlığa, kadının ise sürekli sadakata eğilimli olduğu gerçeği vardır. Erkeğin aşkı, doyum bulduğu andan itibaren belirgin bir biçimde azalır: Hemen hemen bütün öteki kadınlar onu, sahip olmuş olduğu kadından daha fazla çekerler: Erkek değişiklik özler. Kadının aşkı ise, özellikle o andan sonra artmaya başlar. Bu, türü koruyup onun varlığını sürdürmeye, bu bakımdan da olabildiğince fazla çoğalmaya yönelik doğanın amacının bir sonucudur. Bildiğimiz gibi erkek, kendisine yeterince kadın sunulduğu takdirde, kolayca yılda yüz çocuk meydana getirebilir: Kadın ise, istediği kadar çok erkeğe sahip olsun, ikiz ihtimalini hesaba katmazsak, yılda sadece bir çocuk dünyaya getirebilir. Bu nedenle erkeğin gözü hep başka kadınlardadır; kadın ise buna karşılık tek bir erkeğe sımsıkı sarılır: Çünkü doğa onu içgüdüleri gereği ve hiç düşünmeden, gelecekteki doğumun besleyicisi ve koruyucusunu yanında tutup korumaya sürükler. Bundan ötürü erkeğin eşine sadakati yapaydır, kadının ki doğaldır; dolayısıyla da, kadının ihaneti, nesnel olarak, sonuçları bakımından olduğu kadar, öznel olarak doğaya aykırılığı bakımından da erkeğinkinden çok daha az bağışlanabilir bir ihanettir...."Aşkın Metafiziği, Arthur Schopenhauer
okuryazar okuryazar
Bugünlerde o tarif edilen Kadın artık kocadan çok mesleğine sarılıyor. Sadakat hakkında yazdıklarım aslında daha çok günümüz kadını içindi. Çünkü kadın sadakattan vazgeçerse herşey yıkılır. Ve bu zamanda vazgeçmek çok daha kolay.
feromontutkunu feromontutkunu
O zaman iran modelini düşündürür
cinselsozlukmayis2019datanistiripevlendirdibizi cinselsozlukmayis2019datanistiripevlendirdibizi
Erkeğin doğasında var olması safsatadir bence. Erkekler neden kendini bir hayvanla kıyaslar insanda irade denen bir güc var . Erkekler de mahlukatlar gibi iradesiz olduklari için hic cehenneme girmeyecek mi yaziyor o okudugunuz kitaplarda . Kadin ve erkekte iradeli canlilardir. Herseyde bir cinsiyet irkciligi sadakatsizin kadini erkegi yok bugun erkek daha cok sadakatsizse kadinlara nazaran bu sadece tabudan ötürüdur.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol