istanbul vs ankara

spawn
İstanbul'da yaşayacaksan ve tek başına kalacaksan, kirasıydı yedi içtisiydi derken biraz da dışarıda eğlenmeyi seven biriysen 5000 liraya ancak ayı çıkartırsın. Ankara'da 5000 lira kazanırsan rahat 1500-2000 lirasını biriktirirsin. ama daha da önemlisi zaman. evin işine çok uzak olmasa dahi hayatının çok büyük bir kısmı yolda geçecek. 30 dakika Ankara için uzak bir mesafeyken İstanbul için yakın mesafedir. İnsanların çoğu güvenilir değildir. Sürekli olarak tetikte olmalısın. Yaşayacağın yer, eğer çok yüksek ev kirası vermeyeceksen, muhtemelen şu an yaşadığın yere göre rezalet bir çevreye sahip olacak.

yine de tercih senin tabii. İstanbul'da yaşadığın zaman belki ayda ancak bir kere görebileceğin bir boğazı var neticede.
bigkerry bigkerry
niye ayda 1 kere. bak öğrenciyken yanı en parasız halinle saray burnundan sarı yere kadar bütün sahil senin. sarayburnu tarihtir, karaköy sahili buruk ve güzeldir. kabataş ve beşiktaş enerji verir. ortaköy popülerdir kuru çeşme mükemmeldir bunun daha arnavutköy sahili bebek sahili kireçburnu istinyesi yeniköyü sariyere kadar herde oturup soluklanacak ağaçların altında biranı içebileceğin müzik dinleyip insanları boğazı seyredip huzur bulacağın yerler var. istanbul türkiyeden büyüktür. bırakın şu izmir goyguyunu. ankara konusunda ben çok kötü bir yer bekliyordum ama şehir merkezi bildiğin bayağı ağaçlık falan hoşuma gitmişti. ama genede ilçe kıvamında.
spawn spawn
O senin saydığın yerlere yakın oturursan haklısın. Yoksa erişmen 2-3 vesait gerektirdiğinde iş hayatının yorgunluğu da olduğunda o iş öyle olmuyor ne yazık ki. 3 saat boğazda dolaşmak için gitgel ile 4 saat geçirmek gerekince gitmemeyi tercih ediyorsun.
Yani ben ediyorum başkasını bilemem.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol