alfa erkek vs beta erkek

okuryazar
Alfa, kadın veya erkek olabilir. Bir grupta yetkilendirmeseniz bile insanların doğal lideridir. Bir karar anında insanlar atanmış liderin kararını duyduktan sonra onun da fikrini öğrenmek istiyorlarsa, grup lideri yanlış kişidir. Aile şirketlerinde çok rastlanır bu duruma.
İnsanları arkasından sürüklediği için alfanın gitmesi genelde yaprak dökümüne sebep olur.
Alfalar varlıklarını bir şekilde hissettirirler. Odaya girince herkes farkeder onları.İlgi görmeye alışıktır. Sesi, vücut dili yönetmeye yöneliktir. Tipi bile yakışıklı olsun ya da olmasın, diğerlerinden belirgin bir şekilde sıyrılır.
Beta erkek takım oyuncusudur ve alfanın destekçisidir. Alfalar betalar olmadan ayakta kalamaz. Birinin strateji üretmesi ve liderlik etmesi, diğerinin bunları uygulaması ya da mentorluk yapması gerekir.
Dişiler doğaları gereği en güvende olacakları ve yavrularına en çok sahip çıkacak erkeği seçip soyunun devamını korumak isterler. Bu yüzden alfa ilk tercihleridir. Güçlü erkek, güçlü yavrular demektir.
kurt sürülerinde alfa erkek alfa dişiyle çiftleşir. Yiyeceğin yeterli olmadığı arazi ve iklim şartlarında sadece alfa erkek ve dişinin yavruladıkları olur. Bu sayede kısıtlı kaynaklar en güçlü yavrular için kullanılır.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol