böyle bir şey gerçektir. kadınlar boğazına kadar nefret doludur. kime neye nefret dolu oldukları fark etmez. içlerinde zar zor bastırdıkları bir nefret vardır. sevgilisine, iş arkadaşına,kocasına,sokaktaki insanlara karşı nefret duyarlar. sadece bunu içlerinde taşırlar, dışarı kolay kolay yansıtmazlar. kadınlar sadece ve sadece kendi çocuklarına, bazen de evcil hayvanlara karşı sevgi doludur.
özü zayıf olan her varlık nefret doludur, sadece kapasitesi düşüktür, küçük işlere bakar. en zalim tiranlar kölelerden çıkar sözü çok doğru.
nietzsche ahlakı tanımlarken gücü boşuna kullanmıyor. keşke bu adamın sözleri felsefe 1. sınıfa giden kişiler tarafından paylaşılmasa, gerçekten okunsa.
erkek sisteminin sonuçlarıdır. Bir gün kadın sistemi gelirse sevgi kelebeğine dönüşeceğiz. O zaman da siz nefret ve kin dolu olacaksınız. Bak şimdi gene olmadı..
Hiç bir kadından nefret görmedim. Hiç bir kadın bana nefretle bakmadı. Ama birbirine nefret duyan, bir kaşık suda bogacak olan onlarca kadın tanıdım. Başlığa bu bağlamda katilabilirim. Kadınlarla gerçekten konuşabiliyorsaniz, yani öylesine değil rahatça ondan menfaat veya acıma hisleri olmaksızın konuşabiliyorsaniz inanın asla nefret etmiyorlar. Ne yaparsanız yapın ama dürüstçe konuşun. Zaten bunu yapmıyorsanız erkek de nefret eder. Ama dediğim gibi bu kadın milleti kendi hemcinslerine çok zalimler.
Başlığa taraf olmamakla birlşkte ufuk açmak ve bazı yazarların girileri doğrultusunda, Dr Yunus Uçarcı'dan alıntılanmıştır : "KADINLARI ANLAMAYA ÇALIŞMAK ? Kadın doğurganlığın devamı için çesitli donanımlara sahip.. Erkek 13 yaşından 93 yaşına kadar elindeki tek Testosteronuna karşın... bu garibanı, donanim olarak Tost makinasina benzetsek, Kadın İphone 8 plustır.. Kadın , atmosfere park etmiş başka galaksilerden gelip dünyadışı silahlarla donanmış elektron kılıcı. proton nötron ayrıştırıcı moleküler füzyon silahları karşısında erkek ,yazık mağarasının önünde baltasının ucuna keskin taş bağlamaya çalişan masumdur... Bilime..dönelim.... kadinlarda hormonal dünyada o kadar degişken dönemler varki... ...Ergenlik ...Adet başlangıcı ...Adet ortası(yumurtlama) ...Adet sonu ...Gebelik ...Lohusalık ...Menopoz öncesi ...Menopoz Tüm bu dönemlerde hormonlar sürekli değişir. ÖSTROJEN PROGESTERON FSH LH SÜREKLİ DEĞİŞİM halindedir... Hormonlar insan duygu durum . karar verme yasam enerjisi . istekler üzüntüler coşkular dünyasında karar vericidir... Dopamin tutku bağımlılık Serotonin mutluluk Adrenalin Korku kaygı Oksitosin bağlılık dürtüsellik Thyroxin asabiyet irritasyon ile.ilişkiliyse Östrojenin Progesteronun .Adet döngüsü icinde LUTEAL FAZ dediğimiz 14. Gün yumurtlamadan adet kanamasına kadar geçen 2 hafta civarlarında geçen sürede 40 yaslarından itibaren progesteronun yeterli olmamasi yüzünden.kadınların %80 de görülen PMS=premensturel sendromda; (BİZİM HALLERİMİZ VAR ANLAYIN durumu) Migren tipi baş ağrilari Ödem ellerde ayaklarda şişlikler Ansiyete gerginlik depresyon Uyku bozuklukları Bölgesel yağlanma (kalça ve baldırda) Kilo verememe Düsünce keskinliginde azalma Unutkanlik olurken Yumurtalama=ovulasyon döneminde. 14.gün civarindaki 3 günde östrojenin azalıp progestronun artacağı bu dönemdeki ani hormonal degişimden etkilenerek ,adet görene kadar serotoninin nerdeyse sıfırlandıgı %5 kadında görülen, PMDD=PreMenstrual Disforik Disorders'de hırçınlık kavga eğilimi ,çöküş çıldıracakmış gibi hissetme. Hatta serotonin o kadar azalırki intahar eğilimi olur... Şimdi sen .mağaranın önündeki masum çocuk. Sözüm sana... Saķın Savaşma ...teslim ol Merhametine muhtaçsın... dua ette LUTEAL FAZDA progesteron hakimiyetinde olsun."
Nefret dolu bir kadının karşısında yine nefret dolu bir erkek vardır. Nefret dolu bir erkeğin karşısında yine nefret dolu bir kadın vardır. Nefret karşılıklıdır. Duyguları soğutup taşlaştırır . Sevgi ise ısıtıp yumuşatır. Sevgi gören bir kadının nefret dolu olması mümkün değildir. Aynı şekilde sevgi gören erkeğin nefret dolu olması mümkün değil.
Kadın erkek diye ayıracağımıza herkes koşulsuz sevmeye başlasa sorun kalmayacak.
neden bekliyorsun?
bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır. katkıda bulunmak istemez misin?