z kuşağının gerizekalı olması

nicktirgit
internet çağının orta yerinde doğdukları için sokak oyunlarını dahi bilmeyen, bencil, çıkarcı, narşist ve ne yapacağını bilmeyen, sabah akşam nette gün içinde gördüğü arkadaşlarıyla yazışan, vurdumduymaz, kindar bir kuşak olmalarından kaynaklı durum...
genelleme yapmıyorum büyük çoğunluğu böyledir. minnet etmezler. duygu kırıntıları olsa da yoktur. hiçbir şey kendilerinin zevkinden önemli değildir.. yanlarında ölsen nette babam öldü mü annem öldü mü diye bakacak kadar aptallardır. özellikle 1999 doğumluların çoğu, bu anlattıklarımı en iyi karşılayanlardır..
okuryazar
Sümer çivi yazıtlarında ' ne olacak bu gençliğin hali' diye bir cümle okuyunca Muazzez hanım gençlik için endişe etmekten vazgeçmiş.
odipus
her kuşak kendinden sonrakini beğenmez. bunun da evrimsel süreçte bir avantajı olsa gerek, bilemiyorum:) her kuşak kadar aptal ya da akıllı olan kuşaktır. ortalama olarak daha iyi beslenebildikleri, daha hijyen ve elverişli koşullarda büyüdükleri, üstüne azıcık kafaları basıyor ise neredeyse sonsuz bilgi havuzuna çabucak ulaşabildikleri ve beceri elde edebilecekleri için çok şanslı olan kuşaktır. yaşayarak göreceğiz, ömrümüz var ise.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol