luis alfrefo garavito

gudubet kari
Garavito'nun kurbanları, 6-16 yaşları arasındaki fakir çocuklar, köylü çocukları veya sokak çocuklarıydı. Garavito sokakta veya kırsalda onlara yaklaştı ve onlara hediyeler veya küçük miktarlarda para teklif etti. Güvenlerini kazandıktan sonra çocukları yürüyüşe çıkardı ve yorulduklarında onlardan faydalanırdı. Daha sonra onlara tecavüz etti, boğazlarını kesti ve genellikle cesetlerini parçaladı. Cesetlerin çoğu işkence belirtileri gösterdi.
1999'da 140 genç çocuğa tecavüz edildiğini ve öldürüldüğünü itiraf etti. Garavito'nun hapishanede çizdiği haritalarda listelenen iskeletlerin konumlarına göre kurbanlarının sayısı sonunda 300'ü geçebilir. Yerel basın tarafından çok sayıda kurban nedeniyle "dünyanın en kötü seri katili" olarak tanımlandı.

Garavito yakalandıktan sonra Kolombiya'da mevcut olan en yüksek ceza olan 30 yıla maruz kaldı. Ancak, suçları itiraf ettiği ve yetkililerin cesetleri bulmasına yardım ettiği için, Kolombiya yasaları, cezasının 22 yıla indirilmesi ve muhtemelen daha fazla işbirliği ve iyi davranış için daha erken tahliye dahil olmak üzere özel yardımlar için başvurmasına izin verdi.

Sonraki yıllarda Kolombiyalılar, Garavito'nun erken tahliyeye yaklaşması nedeniyle cezasının suçları için yeterli ceza olmadığını giderek daha fazla hissettiler. Kolombiya hukuku, Garavito gibi seri katillerin davalarının ülkede yasal bir emsali olmadığı ve bu nedenle hukuk sistemi bu davayı gerektiği gibi çözemediği için başlangıçta cezayı uzatmanın bir yolu yoktu.

Ancak 2006 sonlarında, farklı yerel yargı sistemlerinde Garavito aleyhine açılan davaların yargı incelemesi, itiraf etmediği ve daha önce mahkum edilmediği suçların varlığı nedeniyle cezasının uzatılabileceğini ve salıverilmesinin ertelendiğini tespit etti. 2021 ' de serbest bırakılacağı söyleniyor.
luis alfrefo garavito

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol