lisede kalmak

okuryazar
Yıllar sonra eski lise arkadaşlarımın bazılarıyla karşılaştığımda o zamanki hal ve tavırlarında bir tık bile değişim olmadığını gördüm.
Liseden sonra çok farklı çevrelere girdiğim için yeni tanıştıklarımın lisede nasıl olduğunu bilmiyorum. Ama lisede kalanlar genel anlamda şöyle oluyor.

1. Hala lisede yapılan esprileri, tabirleri cümle aralarında kullanır. Üstünden geçmiş kaç onyıl bir sürü yeni espri ve durum tanımlaması girmiş hayatımıza, adam hala 80ler, 90lar veya 2000 lerden kalma esprilerle idare ediyor.

2. Saçlar lise mezuniyet albümünde nasılsa hala öyledir. Makyajı bile!

3. Senin lisede yaşayıp çoktaan unuttuğun veya aşıp umursamadığın bir zayıflık anını döner sana defalarca hatırlatır ve ilk günkü gibi dalga geçmeye çalışır. Wtf?!

4. Eski sevgilinin şu an ne yaptığını detaylıca anlatır. Sen onunkinin adını bile unutmuşken.. beni mi takip ediyorsun hala diye sorasın gelir.

5. Oldukça eğitici ve olgunlaştırıcı bir deneyimdir. Bazılarının hala bıraktığın yerde otladığını görmek senin ne kadar yol katettiğini farkettirir.
gudubet kari
9.sınıfta , 12 eylül 1980 öncesi yıl, terörün tavan yaptığı dönemlerdi. hayatım kurtuldu kalmakla belki. taraftar olmamak gibi bir seçenek yoktu.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol