vajina hakkında bilinmeyenler

mermaid
1. Uyarılmış vajina ebatının iki katına çıkar.

Uyarılmamış bir vajinanın ortalama derinliği 7.5 ‐ 10 cm kadar. Ancak uyarılma halinde rahim etrafındaki kaslar kasılarak, rahmin yukarı çekilmesine ve vajinanın genişlemesine neden olur. Cinsel ilişki sırasında uyarılan vajina bu derinliği 2 katına kadar çıkarabilir. Seksten sonra vajina normal derinliğine geri döner. Bu durum erkeklerin ereksiyon olması ile oldukça benzer.

2. Doğuştan bekaret zarı olmadan doğan kadınlar;

Yaygın inanışın aksine her kadın halk arasında bekaret zarı olarak bilinen hymen ile doğmaz. Üzerine yüklenen birçok toplumsal anlama karşın hymenin, asıl görevi;enfeksiyonlara karşı; evrimsel bir kalkan . hymen ; rahim içine kaçabilecek; dışkı gibi kirlerin, girmesini engeller. Ancak ; doğuştan; her kadında bulunmadığı gibi kalınlığı ve koruma miktarı da kişiden kişiye değişiyor. Ayrıca cinsel ilişki sırasında yırtılmayan esnek bekaret zarı da sıkça görülen durumlardan biri ve ancak normal doğum yapılması halinde bu bekaret zarı yırtılıyor.

3. Vajina kendi kendini temizler :

Vajina, kendi kendini temizleyebilen bir organ. Vajinada sürekli olarak bulunan salgılar, bakterileri öldürmeye yönelik lökositleri ve bazı iyi huylu bakterileri içeriyor. Böylece vajina hiçbir şey yapılmasa da temiz kalabiliyor. Sabun ya da kozmetik ürünler ile vajinayı temizlemek, içerisindeki sağlıklı bakterileri yok ederek pelvik inflamatuvar bozukluğuna, bakteriyel vajinoza ve diğer sağlık sorunlarına neden olabilir.

4 . Vajinada 8 bin sinir ucu bulunuyor

Peniste 4 bin sinir ucu, klitoristeyse 8 bin sinir ucu bulunuyor. Klitorisin uyarılmasında tüm bu sinirler kademeli olarak uyarıldıkları için, bu durum bazı kadınlar için acı verici olabilir. Ancak klitoriste çok daha fazla sinir ucu bulunmasının bir sonucu olarak, klitoral orgazm erkeklerin orgazmından çok daha yoğun yaşanır.

5.Seks vajinanın şekline zarar vermez
Vajina seks sırasından iki katı derinliğe ulaşabilecek kadar esnektir ve cinsel ilişkinin ardından eski şekline döner. Erkeğin penis boyunun büyüklüğü ya da fazla seks yapmak vajinanın şekli üzerinde kalıcı bir değişikliğe neden olmaz. Ancak yaşla birlikte ve bazı kadınlarda doğumdan sonra vajina eskisi kadar sıkı olmayabilir. Bu durumu önlemek için düzenli kegel egzersizleri yapılabileceği gibi, sonrasında lazerle vajina daraltma operasyonları da denenebilir.

6.Vajina olarak bildiğiniz şey aslında vulva!


Genelde çoğu insan vajina derken aslında vulvayı kasteder. Vulva gözle görülebilen labia, klitoris, idrar kanalı kısımları kapsayan ve dışa açılan etli kısım aslında. Vajina ise, vajinal deliğin içerisinde bulunan, gözle görülmeyen ve vulvayı dölyatağı boyuna bağlayan kaslı geçidin adı.
mermaid
8000 bin sinir hücresi bulunan vajina karşı cinse göre iki kat fazla hâz aldığı düşünülmekte peniste bu sinir hücresi sayısı 4000 bindir.

Vajinanın uzunluğu 7 ile 10 cm arasında olup tıpkı penis gibi ereksiyon halde %200 uzar.


Asidik bir yapısı olan vajina bakteri florasi dengesibozulmadikça sterildir. Bu sayede olası bir gebelikte düşük olmadan doğum gerçekleşir.

Toplumun kızlık zarı diye tabir ettiği hymen vajina girişinde bulunur. Asıl görevi rahim içine bebeklik döneminde gaita gibi yabancı cisim kaçmaması için enfeksiyonlardan koruyan bir kalkan olmasıdir. Kimisinde doğumda bile yırtılmayacak kadar esnek olduğu için bakirelik kontrolü için ideal değildir. Hymensiz doğan bir sürü kadin olduğu da unutulmamalı




neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol