sperm rekabeti teorisi

organick
Bir erkek, bir rakip gördüğünde daha güçlü spermler üretir. Yapılan bir deneyde 52 heteroseksüel erkek iki tam gün boyunca seks yapmadi. Bu perhizden sonra içinde uyarıcı resimler olan zarflar deneye katılanlara dağıtıldı. Zarflar özel olarak açıldı. Grubun yarısına iki erkek ve bir kadının çıplak fotoğrafları, diğer yarısına ise üç kadının pornografik resimleri verildi. İki gruptaki erkekler fotoğraflara bakarak işe koyuldu. Spermlerini bardağa boşalttılar ve boşalma sürelerini de not ettiler. Biyolog kilgallon sperm kalitelerini kontrol etti ve şu sonuca ulaştı: iki erkek ve bir kadın fotoğrafı ile uyarılan erkekleri spermleri daha aktif ve daha kaliteliydi. "Görüntünün içeriği erkeklerin meni kalitesini etkiliyor" imiş.
5
lorem ipsum lorem ipsum
dediğine örtüşen bir şey okumuştum ben de. tahrik olma sperm hareketliliğini arttırıyor, öyle olmayınca spermler de yavaşlıyor diye. benimki bilimsel bir araştırmaya mı dayanıyordu hatırlamıyorum gerçi.
organick organick
Neyden ne kadar tahrik olduğu da önemli tabii. Burda bahsettiğim sperm kalitesinin, yani güçlü olmasının, elbette tek bir sebebe değil ama rakip olarak gördüğü diğer erkekle olan bağlantısıdır.
lorem ipsum lorem ipsum
mantıklı, güzel bir bilgi. kadınlarda bir benzeri var mı acaba? rakip kadınlar görünce döllenmeye daha açık olmak gibi.
organick organick
Bu teste 52 erkek yerine 52 kadın katılmış olsaydı misal, kadınlarda odaklanma problemi ortaya çıkardı bence.
lorem ipsum lorem ipsum
nasıl yani?

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol