deist olduğum için sevgilimin beni terk etmesi

chickenlegs
Yaklaşık 8 aylık nurtopu gibi bir ilişkim vardı. Kız arkadaşım laf arasında dinlere inanmadığımı öğrendi. Sonra nasıl olur biter derken, görüşmemizin onun için caiz olmadığından vs bahsetti. Şu an bunu okurken ne saçma hikaye çocuk hiç mi anlamamış diyebilirsiniz. Açıkçası evet hiç anlamadım, gayet iki normal sevgiliydik. Karakter olarak hiçbir dini ritüeli yerine getiren birisi de değildi. Kafam çok karışık sözlük. Şu an pat diye bitti. Böyle bir tecrübesi olan var mı ? Bu konuda yalnız olamam ya..

Not: Kızın ailesinden, sakın kıza yazma dinsiz,kafir herif yoksa karşına çıkarız gibi mesajlar bile aldım. 2 hafta önce aynı sofrada yemek yedeğimiz kişilerden...
neogeox
Hata sende bro kelimeyi şahadet getirip ayak yapacaktın bir süre. Her şey bir yana insanlar dünyaya aynı gözle bakmayınca ileride büyük sorunlar oluyor. İş daha ciddi boyuta gelmedin burada bittiği iyi olmuş. Malesef bu toplum böyledir. Kitaba göre her günahta tombala yapar sonra allah kitap der. Bilirsin bu konuları uzun uzun anlatmaya gerek yok. Senin iyi bir insan olup olmaman değil de deist olman ise mesele zaten sana layık değildir inan bana. Çok iyi olmuş. Tahminimce senden sonraki sevgilisi de cuma namazına müteakip "aşkım mehmetlerdeyim" diyerek başkasına tompaya kaçan biri olacak. Genelde böyle olur. Sıkma canını. İnan bana öyle bir ailede bulunmak ileride mideni bile bulandıracak.
gayimhepsibu
Din kişiseldir. senin deist olman onu onun müslüman olması seni ilgilendirmez. aileler zaten her boka maydanoz olmaya bayılır. bir insan bir insanı etnik kimlik, dini inanç ve dış görünüş için terk ediyorsa defolsun gitsindir. seni senin onu sevdiğin kadar sevmemiş.

Edit:) özelden yazmışım yanlışlıkla.
hauptmann
Kardeşim, öncelikle bu ilişkinin gerçekten bitmesine sebep buysa, zaten geleceği olmayan bir ilişkiymiş değerlendirmesini yapmaktan kendimi alıkoyamıyorum.
chickenlegs
Bu sabah ailesi tarafından ölüm tehditi almış bulunuyorum.

“Eğer kıza bir kere daha yazarsan, senin iş yerine gelip vururum” dedi.

Bunu diyen kişi de daha dün gece sabaha kadar alkol alıp evi birbirine katan abisi(müslüman).. Sevdiğim kıza, istersen ayrı eve çıkalım maaşlarımızla yaşar gideriz. Abinin bu alkol durumunu çekmek zorunda değilsin yeni bir hayat da kurabiliriz dedim. Müslüman değilsin, seninle eve çıkarsam cehennemde sonsuz azap mı çekeyim ? Ben buna inanıyorum, ne istiyorsun dedi..

Çok tuhaf günler geçiriyorum sözlük...
okuryazar
Ritüelleri olmadan kim olduğunu bilmeyen insanlar var.
Bunlarla konuşulmaz, tartışılmaz.
Kendinize benzeyen insanlarla takılın.
Kimseyi değiştirmeye iknaya ıslah etmeye falan uğraşmayın. Herkes memnundur halinden.
Seveceğiniz Uzun vadeli düşündüğünüz insanları kendiniz gibilerden seçmeye çalışın.
Farklılık başta iyi gelir hoşunuza gider. Ama bir süre sonra göze kaçmış kirpik gibi batacaktır.
desupraksi
İnsandan insana değişir, her şey anlayışla ilgili. Ben de deistim, kız arkadaşım alevi, bu gibi sorunları çoktan aştık. Ailemizde ve kültürümüzde farklı noktalar var, mesela ben sünni bir ailenin çocuğuyum aynı zamanda. Zamanında 5 vakit namaz da kılardım, dini bütün bir hayat da yaşardım. Tabi kendimce gözüm açıldı zaman ilerleyince. Özünde kalbi, iyiliği ve insanlığı görebiliyorsa karşındaki bu tür farklılığın bir önemi yok. Ama sadece bu sebeple senden ayrılıyorsa bana sorarsan yol yakınken sen kurtulmuşsun. Zira böyle bir anneden çocuğun olmasını bu ülke vatandaşı olarak ben istemezdim.
dolores
Öncelikle bir ilişki başlarken karşılıklı inançlar, siyasi görüşler konuşulmalı diye düşünüyorum. Farklı görüşlere her zaman saygı gösterilir ;ancak bu bir ilişki ise oldukça zorlayıcı hâl alabilir. Kişilik özellikleri farklı olabilir, alışılabilir ama düşünce tarzını değiştirmek oldukça zordur. Özellikle müslümanım deyip, inandığı kitabı okumayanlar araştırmayanlar için. İlişki zaten ileriye taşınsa, kabul etseler bile sen deist olduğun için saygı gösterecek ama karşı taraftan saygı göremeyecektin. Böylesi iyi olmuş. Hayatının tadını çıkarmalasın. Bu günlere gülümseyeceğin günlerin olacağını bilmelisin. Yaşadığın güzel şeyler yanına mutluluk olarak kâr kalmış. Yaz geliyor sosyalleş 😉
mermaid
Bugün seni deist diye terk eden yarın aşık olduğu şeytana tapanla bile evlenir.

Sorun senin dini görüşünde değil sorun sana esastan aşık olmaması. Aşk sınır yasak kural farkĺılık tanımaz.
Herkes aşık olmadan evvel bir kriter belirler. Aşık olunca kendi belirlediği kriterleri bile çiğner.

Bi de şu var insan kınadığı başına gelmeden ölmüyor. Hiç evlenmemiş bir erkeğin , dul çocuklu kadınla evlenmesini kınayıp ; sonra dul ve çoçuklu kadına aşık olup evlenenleri bile gördü bu gözler .

Seni deist diye kınadıysa sevgilin muhtemelen başına beteri bile gelecek.
dodisi gelene dildo
Aşkta, arkadaşlıkta görüş ayrılıkları olabilir ki zaten bireyi birey yapan kendi düşünceleri kendi hayat tarzıdır. Arada aşk olduktan sonra neyi sevip neyi sevmediği, neye inanıp inanmadığı hiçbir sorun yaratmamalıdır. Gerçek bir aşık sevgisine sahip çıkmalıdır.
avukat
Bi aralar deist olduğum zamanlar kapalı bi kızla flört ediyordum. Ona deist olduğumu söylememiştim. Her mesajlaştığımız selamınaleykum aleykümselam demekten ciğerim solmuştu. En sonunda libidoma yenik düşüp nude isteyince beni engellemisti iyi de olmuştu. Şimdi deist miyim? Yoo değilim, sanırım agnostiğim ama sanırım.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol