erkeklerin sıçıp batırdıklarında kendilerine söyledikleri yalanlar

odipus
sıçıp batırdığımız, sıçıp sıvadığımız zamanlar ve durumlar var mıdır? vardır, kimin olmaz ki. makul ve doğru olan yanlışı kabullenip tamire yönelmektir. ancak birçok farklı nedenlerden dolayı bu bazen mümkün olmaz. madde madde ilerleyelim;

1. kadınlar fizik ve karakter gücü yüksek erkeklerden hoşlanmaya eğilimlidir. aşağılanmaktan ziyade el üstünde tutulmaktan hoşlanırlar. kendisinden güçlü ve en az bir adım önde olan erkeği ister, ancak aşağılanmak için değil güven için.

2. herkes 'para' ister. para birçok sorunu çok kısa sürede ve kolaylıkla çözmek için çok etkili bir 'araç'tır. spesifik olarak paralı erkek isteyen pek çok kadın olsa da, göreli olarak 'parasız' olan pek çok erkek de kadınsız değildir.

3. klişe ötesi, değerlendirmeye değmez.

4. olabilir de olmayabilir de. bir kere 'kezban'ın herkesçe üzerinde anlaşılmış bir tanımı ve özellikleri yoktur. gayet modern görünümlü, açık fikirli, güzel ve aklı başında bir kadın da senin bir isteğini reddetti ya da bir konuda uzlaşamadınız diye 'kezban' ilan edilebilir. görece kapalı çevresinden kopup gelen izmir, istanbul vs. gibi şehirde üniversite okurken, ya da iş hayatının başında olan bir kadın da çelişkili tavırları ve değer yargıları ile 'kezban' kategorisine girebilir. pek çok durumda bu ifadede de 'ulaşılamayan et' ve 'mundar' ilişkisi söz konusudur. ayrıca 'çomar' olmadığına emin misin?

5. kısmen doğru, kısmen yanlış. belki de hayat siyah/beyaz değildir.

velhasıl, yolunda gitmeyen ikili ilişkilerimizde bu ifadeler bir savunma mekanizması olarak düşünülebilir. belli bir yere kadar yardımcı da olabilir. doğru olan yol çoğunlukla olduğu gibi zor yoldur. kendimiz nerede yanlış yapıyoruz. ya da yanlış anlaşılıyor olabilir miyim? gibi sorular sorarak, ince eleyip sık dokunarak daha sağlıklı iletişim kurulabilir.

kendine karşı dürüst ol(a)mayan kişiler genelde kısa yolu tercih edip goygoy, yaygara, yalan, ciddiyetsizlik batağında debelenmeye devam edeceklerdir. olsun, seviyorlar..
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol