şantaj

anonim_kullanıcı
Biri bana şantaj yapmaya kalktı zamanında. Elinde görüntü falan da yok. Şöyle anlatırım, böyle anlatırım, bak bunlar da duyar, dul kadınsın başın ağrır vs bir sürü laf. Beyzadem, ayrılmayı isteyenin ben olmasını kabullenemedi çünkü. Bunları bana söyleyerek de aklı sıra, boş atıp dolu tutacak. Ben de diyeceğim ki "tamam o zaman devam edelim" beklentisi bu.

O işler öyle olmuyor. En azından benim için işler öyle yürümüyor. Başkasında nasıl olur bilmem. Çünkü başkalarına benzemem. Böyle ucuz şantajlara pabuç bırakmak, bunları daha da cesaretlendiriyor. Bunun adı zorbalık. Zorbalığa karşı da normalde hukuk nosyonu sizinle olmalı. Ama malum, adaletin bu tarz konularda işleyişi pek de tatmin edici değil. Ben de işimi şansa bırakmadım. Ağır abi denebilecek cinsten bir kuzenim var. Tatlı dille çözülmeyecek konuları itinayla çözer. Ona durumu anlattım. Çok geçmeden "halletti" sağolsun. Adam beni gördüğünde yolunu değiştirmeye başladı sonra ;))

Ben isa peygamber değilim ki bana tokat atana öteki yanağımı çevireyim. Ben kin tutarım. Insanlardan nefret de ederim. Yeri gelir intikam da alırım. Aldım da.

Şantaja uğrayan veya zorbalığa maruz kalan hemşirelerime tavsiye vererek bitireyim yazıyı.

Ilk önce hukuki yollara başvurun. Haklıyken haksız çıkmaya gerek yok. Mümkünse kadın hakları konusunda çalışan cevval bir avukat da bulun. Ama çok da umutlu olmayın çıkacak sonuçtan. Bizim adalet sistemi, anca kadın ölünce çalışmaya başlıyor çünkü.

Eğer şantajı yapan memur ise, amirine gidin ve anlatın. Polis ise emniyet müdürüne çıkın. Askerse komutanına gidin. Bağırmaktan çekinmeyin. Rezillik çıkmasın diye, gereken ayarı çekerler. ( bir arkadaşıma musallat olan adamı bu yolla geri çekebildik)

Eğer çok zengin ve güçlü biriyse, olayı sosyal medyaya taşıyın. Bu konularda orgutlenebilen bi yapı çünkü bu mecralar. Zaten çoğu kadın derneği de yanınızda durur ve farkındalık olduğunda en az zararla kurtulursunuz.

Bu adamlardan çekinip atmadığınız her adım, hayatınızı cehenneme çevirir. Korkmayın. Bunlarla anladığı dilden konuşmak gerek. O da;

Dişe diş, kana kan.
1

fahişe

redlight
işim olmayan siyasi gruplara, konuşmalara (kadir mısıroğlu konuşmasına bile gittim kaç defa) neden katıldıysam, buna gitmeye de aynı sebepten başlamıştım.

merak.

sadece yatak merakı değil. hayatlarını, dünya yorumlarını da merak ediyordum. olabildiğince az 'leş' duruşa sahip, sıcakkanlı gözüken birçok fahişeyle oldum.. bir tanesiyle düzenli olmuştum, elbette duygusal bir bağ yok. 30'lu yaşlarının başında, sağlıklı dişleri olan, yüzü bir fahişe için fazla düzgün biriydi. bileğinde uzunlamasına kes.kler vardı, belli ki ilgi için intihar etmemişti. bir gün gerçekten de ölmek istemişti. böylesi bir kadını bu hale getirmek için birçok yol var. bazıları bunu kullanmaktan hiç çekinmez.

bana karşı tavırları hep iyiydi, derdimi anlatınca hatırlardı, kendini farklı zanneden üniversite mezunu sığır sürüsünün aksine olaylara farklı bakabiliyordu da. biraz fazla korumacıydı, ceket giy üşüteceksinle başladı, o kızla konuşma demeye kadar devam etti.. böyle davranmaya başladıkça önce indirimler, sonra arada bedavalar başladı. merhametli biri asla olamadım, ama böyle yapınca düşene tekme vuran biri gibi hissediyordum. insanları kancıkça suistimal edenlerle aram hiç iyi olmadı benim .

genelde arkadaşın evinde ya da onda birlikte olurduk. ilk defa evime çağırdım.. aile evine. elbette kimse yoktu. ama kısaca biraz varlıklı sokaklarda ya saygın aile olursunuz ya da skandallarla boğuşan. ben onu eve getirene kadar ailem hiç sokaktan kötü muamele görmemişti. bütün gün birlikte olmuştuk. olabildiğince düz davrandım çünkü insanlar ya ona başkasına yapamadığı türlü manyaklıkları yapıyordu. ya da azizcilik oynayıp fazla 'iyi' davranıyordu, en azından ben öyle düşünüyorum. 1000 yıldır hikayesi anlatılan dede korkut hikayeleri vardır, ne versen beğenmez, sürekli şikayet eder kafa s.ker tiplemesi bizde çok uzun zamandan beri varmış, orada bile bahsi geçer.

s.kime bıçak dayasalar; ya ağır yaralı, türlü sorunlarla boğuşmuş, olduğu gibi görünen bir orospu biriyle sevgili olacaksın, ya da boyunun 10 katı kadar rol yapan, hem keriz olan, hem de keriz yerine koymak için ıkınan, kafa s.kmek ve seks sağlamaktan başka vasfı olmayan yurdum kezbanıyla olacaksın deseler 100.000 defa fahişeyi seçerim. fahişenin olduğu şey belli. ama o kendine bile yalan söyleyen bir zavallı yıllar boyunca aynı yerde kalır, sizi de orada tutmak için elinden geleni yapar istemsizce. başka türlüsünü bilmezler.

eskilerin evlilikleri daha uzun sürüyor safsatası

tinsel
Hangi eskiler acaba diye düşündüren başlık.
Bakire ve bakir evliliklerinin uzun sürmesi olası olabilir cünkü karşılaştırılacak bir ilişki yok.
İnsan ömrünün daha kısa olduğu zamanlarda kadınlar tekrar evlenmedikleri için uzun sürmüş algısı oluşabilir çünkü taraflardan biri ölmüş.
Zamanla tanıyıp birbirlerine yoğun sevgi bağı oluşturdularsa bu da mümkün. Ya da ortadaki paranın yüklü miktarda olması da olabilir.

(bkz: evlilik)
(bkz: tek eşlilik)
(bkz: nafaka)

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol